Verkkouutiset

Toimitusjohtaja palkkojen harmonisoinnista: Veronmaksajille jää luu käteen

Vuoden kuluttua noin 175000 työntekijää siirtyy uusien hyvinvointialueiden palvelukseen.

Työntekijät tulevat kuntien ja kuntayhtymien palkkalistoilta. Kun siirtyvillä työntekijöillä on jatkossa yhteinen työnantaja, myös heidän palkkansa pitää harmonisoida keskenään. Sanna Marinin (sd.) hallitus on arvioinut palkkojen yhteensovittamisen hinnaksi 124–434 miljoonaa euroa

Sosiaali- ja terveysalan työntekijäjärjestöissä pidetään palkkaharmonisoinnin rahoitusta täysin riittämättömänä.

– Suurinkaan esitetty summa, 434 miljoonaa, ei riitä, sanoo Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n vastaava sopimusasiantuntija ja sote-neuvottelija Minna Pirttijärvi Ylen uutisille.

– Puhutaan sadoista miljoonista euroista. Me esitämme omaa mediaanimalliamme, joka ei tulisi liian kalliiksi yhteiskunnalle. Harmonisointiin pitäisi myös käyttää aikaa, toteaa puolestaan toimitusjohtaja Markku Jalonen Kunta- ja hyvinvointityönantajat KT:sta Ylelle.

Palvelualojen työnantajat Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto toteaa, että ”palkkaharmonisaatio tuo julkiselle sektorille merkittävän lisälaskun jo entisestään tukalassa tilanteessa”.

– Näyttää siltä, ettei lopullista hintalappua tiedä kukaan. Piikki on auki. Veronmaksajille näyttää taas kerran jäävän luu käteen, Aarto tviittaa.

Uusimmat
MAINOS