Verkkouutiset

esiteltiin Mazda CX-30. Kuvakaappaus videolta: YOUTUBE

TM: Tämän auton suuntavilkku sykkii kuin ihmisen sydän

Suunnittelijan mukaan toteutus vaati kahden vuoden työn.

Japanilainen autovalmistaja Mazda on suunnitellut suuntavilkun, joka sykkii kuin ihmisen sydän. Tässä onnistuminen oli Tekniikan Maailman mukaan vaikeampaa kuin yhtiön insinöörit osasivat etukäteen kuvitella.

Mazdan valosuunnittelun johtaja Atsushi Yoshida visiona oli se, että automerkin ihmiskeskeiseen muotoiluun panostaminen ei tarkoita ainoastaan ohjaamoa, vaan se näkyisi myös ulospäin. Näin syntyi ajatus inhimilliseltä sydämenlyöntejä muistuttavasta suuntavalosta.

– Suuntavalon on kerrottava ajajan aikeista ja herätettävä muun liikenteen huomio, sanoo Yoshida TM:ssä.

– Toivoin, että ajatus ihmisen sydämestä – suuntavaloon siirrettynä – vähentäisi ajajien hermostuneisuutta ja loisi sen sijaan rauhoittavan ja turvallisen tunteen katsojalle.

Suunnittelija Yoshida tutki kardiogrammeja, jotta hän löytäisi sydämen aalloista oikean sykkeen vilkkuun. Tavoitteena oli, että valo syntyy ja häviää sen sijaan, että suuntavalo on vain päällä tai pois.

Tämä osoittautui ledivalojen kanssa haastavaksi. Yoshida kertoo, että häneltä kului tiiminsä kanssa kaksi vuotta ennen kuin sydämen sykettä muistuttava suuntavilkku saatiin tuotantoon. Nyt se on esitelty Mazda CX-30:ssä.

Uusimmat
MAINOS