Verkkouutiset

Timo Soini: Terrorismia on myös Suomessa, eikä se synny tyhjästä

Ulkoministerin mukaan maailman voimasuhteet ovat voimakkaassa muutoksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri Timo Soini (uv.) korostaa ulkopolitiikan suurta merkitystä ja toteaa maailman olevan kovassa murroksessa ja muutoksessa.

– Riskejä on. Turun veriteot osoittavat, että terrorismia on myös Suomessa. Vakavien asioiden äärellä tunnen sanatonta surua, Timo Soini sanoi Suomen suurlähettiläskokouksessa Helsingissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Soini muistutti, että satavuotias Suomi on rakennettu laillisuuden perustalle.

– Suomi on oikeusvaltio. Vain oikeusvaltiona voitamme terrorismin. Kansainvälisen yhteistyön tiivistäminen on terrorismin torjunnassa olennaista. Otan osaa läheisten suruun.

Soinin mukaan on vaikea sanoa, mihin suuntaan maailma menossa.

Hänen mukaansa on ilmeisiä muutoksia, jotka päätyvät isolla otsikoihin. Mutta hitaammat, asteittaiset muutokset voivat muuttaa maailmaa ja sen voimasuhteita vielä pysyvämmin.

– Maailman voimasuhteet ovat voimakkaassa muutoksessa. Venäjästä on tullut kansainvälisen järjestyksen haastaja, ja Kiinan nousu on ollut pidempään kovassa käynnissä. Mutta millaisen paikan se ottaa ja saa kansainvälisessä järjestelmässä?

Soini korosti, että ilmastonmuutoksella on odottamattomia ja äkkinäisiä vaikutuksia. Myös väestönkasvu asettaa uuden mittaluokan haasteita.

– Olen itse syntynyt kolmen miljardin ihmisen maailmaan. Kohta meitä on kahdeksan miljardia.

Soini totesi, että maailma pitää nähdä kokonaisena ja ymmärtää se tosiasia, kuinka pitkiä ketjuja syy-seuraussuhteet ovat.

– Terrorismikaan ei synny tyhjästä. Se tapahtumaketju, jossa meille ilmaantuu pakolainen Haaparannan sillalle alkaa hyvin kaukana omilta rajoiltamme. Ihminen ei ole koskaan ongelma. Hänen tilanteensa on.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)