Verkkouutiset

Timo Soini: Suomelle riittää vapaakauppaliitto

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini saneeraisi EU:n, eikä eurokaan ole kiveen hakattu kysymys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Timo Soini sanoi lauantaina Ylen ykkösaamussa, että perussuomalaisten kanta Euroopan unioniin ei ole muuttunut. Soinin mukaan EU pitäisi ensin saneerata, ja katsoa mikä siinä on säilytettävää.

– Esimerkiksi talous- ja vapaakauppa-alue on hyvä asia, me tarvitaan Euroopassa talous- ja vapaa-kauppa-alue, kontra USA ja kontra Kiina. Jos tämä voidaan tehdä purkamalla (David) Cameronin linjan mukaan sääntelyä, niin se kannattaa kokeilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Euro sen sijaan on Soinin mukaan epäonnistunut.

– Euro ei ole minulle mikään kiveen hakattu kysymys. Se on täysin tarkoituksenmukaisuuskysymys. Tällä hetkellä on pakko sanoa, että eurohan on epäonnistunut. Katsotaan Kreikan, Espanjan tilannetta, työttömyyttä. Euroalueen työttömyys on selvästi isompi, kuin muualla EU:ssa ja suurin työttömyys on euroalueen Kreikassa ja Espanjassa. Tällaisenaan euroalue ei toimi, Soini perusteli.

Perussuomalaisten tärkein tavoite EU-politiikassa on Soinin mukaan se, että itsenäisten maiden yhteistyötä jatketaan ja se, että päätösvalta on kansallisilla vaaleilla valituilla edustajilla, ei vaaleilla valitsemattomilla komissaareilla.

Merkitsisikö EU:n supistuminen vain talousliitoksi irtisanoutumista eurooppalaisista arvoista, joihin kuuluvat demokratia, sananvapaudet ja ihmisoikeudet. Soinin mukaan ei.

– Ei Euroopan Unionin pidä antaa kaapata Eurooppaa panttivangikseen. On erittäin huono asia, jos joku byrokraattinen hallintajärjestelmä sanoo, että se edustaa yksin eurooppalaisia satavuotisia perinteitä, kuten sananvapautta.

”Varaa valita kolmesta parlamenttiryhmästä”

Eurovaalit pidetään toukokuussa. Vaalien jälkeen perussuomalaisilla on Timo Soinin mukaan varaa valita europarlamentin kolmesta puolueryhmästä. Soini ei myöntänyt huhuja, joiden mukaan hän olisi jo puhunut paikan Britannian johtamalle konservatiiviselle parlamenttiryhmälle.

– Perussuomalaisille on erittäin suuri kysyntä Euroopassa. Olemme monille mallitapaus EU-kriittisyydestä ja miten tällä ohjelmalla pystytään nousemaan merkittävään asemaan, Soini tyytyi väistämään.

– Käymme vaalit ensin ja sitten neuvottelemme ja maksimoimme puolueen vaikutusvallan. Me emme mene Euroopan parlamenttiin etupäässä istumaan johonkin ryhmään vaan puolustamaan Suomen työllisyyttä, yrittäjyyttä ja meidän arvoja. Vaalien jälkeen katsomme vaalituloksen, perustettavan ryhmän ohjelman ja sitten teemme valinnan, totesi Soini.

Hän ei kuitenkaan malttanut olla lähettämättä terveisiä Alexander Stubbille (kok.).

– Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb oli huolissaan siitä, että meille ei löydy ryhmää, niin voin sanoa Alexille ja muille, että älkää olko huolissaan, Soini hymyili.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)