Verkkouutiset

Timo Soini ”nuivasta” haastajasta: Olen saanut kymmenmäärin viestejä, jotta jatkaisin

Long Playn mukaan perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on saamassa maahanmuuttokriittisen haastajan ensi kesän puoluekokouksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Näkee, että Iivisniemessä ei ole edes käyty. Lipare on kevyt kuin poutapilvi. Sekä sisältö että kommentit, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi tänään Long Play -julkaisun artikkelia ”Iivisniemen pesänjakajat” blogikirjoituksessaan.

Perussuomalaisten kansanedustajat Ville Tavio ja Tiina Elovaara arvioivat Long Play -julkaisulle, että Timo Soini saa haastajan tai haastajia ensi kesän puoluekokouksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Pidän melko varmana, että nuivilta tulee oma ehdokas Soinia vastaan puheenjohtajakisaan ensi kesänä, Elovaara sanoi.

– Miksi ei tulisi, hän jatkoi.

Nuivilla tarkoitetaan perussuomalaisten maahanmuuttokriittistä siipeä.

Soini aikoo päättää jatkostaan perussuomalaisten puheenjohtajana ”kevään korvalla”.

– Kiva kun kiinnostaa. Olen saanut kymmenmäärin viestejä, jotta jatkaisin. Jokusen nimettömän herjakirjeen. Olisin ollut pettynyt, mikäli muutamaa ei olisi tullut, hän kirjoittaa.

Soini arvostelee kovia maahanmuuttaja-asenteita

Mikäli Soini asettuu ehdolle, hän aikoo tulla myös valituksi.

– Päätökseeni eivät ulkopuoliset tekijät vaikuta tai se keitä muita mahdollisesti on ehdolla. Jos lähden, aion voittaa. En ole SMP:ssa, enkä Perussuomalaisissa hävinnyt yhtään vaalia, enkä monia vaaleja muutenkaan. Voittanut olen ja aina kentän tuella ja yhteistyöllä, Soini paaluttaa.

Long Playn mukaan perussuomalaisten maahanmuuttokriittinen nuiva-siipi on pettynyt hallituksen perheenyhdistämislinjauksiin, joista nuivat olisivat halunneet vielä kireämpiä.

Perussuomalaisten sisäpiiriläiset kertovat, että Soinin ja nuivan siiven välit ovat jännitteiset ja että Soini arvostelee kovia maahanmuuttaja-asenteita esimerkiksi eduskuntaryhmän kokouksessa.

– Timo saattaa sanoa ’Sain kansalaispalautetta torilla, että miksi ette sulje rajoja’, ja sitten sanoa, että ’miten ihmiset voi olla niin saatanan tyhmiä, että eihän se niin toimi’, nimetön sisäpiirin lähde kertoi.

Lokakuun lopussa julkaistussa Lännen Median gallupissa Soinin jälkeen eniten kannatusta perussuomalaisten puheenjohtajaksi saivat eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (16,5 %) ja europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (13 %).

Halla-aho olisi Long Playn mukaan selkeästi nuivan siiven oma ehdokas.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)