Verkkouutiset

Timo Soini ja Petteri Orpo tuomitsevat väkivallan

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tuomitsivat pääministerin tavoin väkivallan.

– Väkivalta on väärin, myös sillä uhkaaminen. Minulle ihmiselämä on pyhä kohdusta hautaan. Viime päivien tapahtumat sekä Otanmäessä että Helsingissä ovat yksiselitteisesti väärin. Minun ja perussuomalaisten mielestä, Timo Soini kirjoittaa blogissaan.

Petteri Orpo puolestaan sanoi Ylen uutisille, että poliisin on syytä käydä tarkasti läpi tapahtumat uusnatsien mielenosoituksessa Helsingissä ja saada vastuulliset vastuuseen.

Orpon mukaan väkivallan käyttäminen poliittisten tavoitteiden saavuttamiseen on ilmiö, joka suomalaisten on yhdessä saatava kitkettyä pois määrätietoisilla toimilla. Hänen mielestään väkivaltaiset äärijärjestöt pitäisi kieltää.

– Jos löytyy keinot kieltää väkivaltaa käyttävien poliittisten järjestöjen toiminta, niin kannatan sitä, Orpo sanoo. Hän pitää äärioikeistolaisia järjestöjä turvallisuusuhkana Suomessa.

Asema-aukiolla 10. syyskuuta pahoinpideltiin mies uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen mielenilmauksen aikana. Pahoinpitelyn uhri kuoli viime perjantai-iltana Meilahden sairaalassa. Suomen vastarintaliikkeen mielenilmaukseen osallistunut mies on otettu kiinni epäiltynä pahoinpitelystä.

Kajaanin Otanmäessä kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa surmasi sunnuntaina 11. syyskuuta vuonna 1964 syntyneen paikallisen miehen. Asiaa tutkitaan tappona ja ryöstönä.

Lue myös: Pääministeri tuomitsee väkivallan ja vihapuheen: Puhekin on teko

Uusimmat
MAINOS