Verkkouutiset

Timo Heinonen: Siviilipalveluksesta varautumispalvelu

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) haluaa laajentaa kutsunnat koskemaan koko ikäluokkaa.

– Pitäisin yleisen ja yhtenäisen asepalveluksen ja laajan reservin puolustuksemme perustana, mutta laajentamalla kutsunnat koskemaan myös nuoria naisia saisimme koko ikäluokkaan tässä vaiheessa kontaktin. Tätä kautta löytyisi varmasti lisää myös naisia asepalvelukseen tai sitten siviilipalveluksen korvaavaan varautumispalvelukseen, toteaa Timo Heinonen.

Heinonen antaa tukensa Elisabeth Rehnin ajatushautomon esitykselle missä siviilipalvelus jäisi historiaan ja siirryttäisiin uuteen varautumispalvelukseen.

– Varautumispalvelu tukisi nykyistä siviilipalvelua paremmin yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta. Näin jokainen täyttäisi tehtävänsä. En kuitenkaan tekisi naisten osallistumisesta pakollista, mutta lisäisin osallistumisen kannustavuutta, hän sanoo.

Heinosen mukaan aseellisen varusmiespalveluksen tulee olla jatkossakin puolustuksemme perusta.

– En siis näe mahdolliseksi, että tätä perustaa jotenkin heikennettäisiin, vaan sen on oltava kivijalka, jota kaiken muun tulee osaltaan tukea ja täydentää nykyistä paremmin, hän toteaa.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)