Verkkouutiset

Tutkimusprofessori Markku Peltonen (vas.) puhumassa THL:n tiedotustilaisuudessa lokakuussa 2020. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

THL:n professori sanoo Eroon koronasta -ryhmää hörhöjen päiväkerhoksi

Markku Peltonen katsoo ryhmän esittävän salaliittoteorioita.

THL:n tutkimusprofessori ja epidemiologi Markku Peltonen käyttää kovaa kieltä koronan eliminoimisesta ja tukahduttamisesta huhtikuusta 2020 asti puhuneesta tutkijoiden Eroon koronasta -ryhmästä.

Twitterissä toinen keskustelija on kirjoittanut väittämästään Eroon koronasta -ryhmän ”salaliittohuuhaasta”, THL:n mustamaalaamisesta ja infektio- ja lastenlääkärien lokaanvetämisestä.

– Vai onko kuitenkin vain marginaalinen tahallaan väärinymmärtävien hörhöjen päiväkerho, ilman isoa merkitystä?, THL:n Markku Peltonen jatkaa omassa vastauksessaan.

– Asiantuntijat, terveydenhuollon toimijat ym ovat nauttineet erittäin korkeaa luottamusta pandemian ajan, näistä ”some-asiantuntijoiden” salaliittoteorioista huolimatta, hän toteaa.

Professori Peltonen sanoo, että hän on huolissaan miten ”tuollainen toiminta voi osaltaan nakertaa luottamusta, ja tällaisen kriisin aikana luottamuksen ylläpitäminen äärimmäisen tärkeää”. Hän puhuu twitterissä myös ”eroon koronasta -jengin huuhaasta”.

Eroon koronasta –ryhmässä (Zero Covid Finland) toimii useita tunnettuja tutkijoita. Esimerkiksi ryhmän elokuun 2020 muistion tekijöiksi kirjattiin Pirta Hotulainen, Tuuli Lappalainen, Antti Ripatti, Tuomas Aivelo, Liisa Laine, Hanna Maria Ollila, Matti TJ Heino, Thomas Brand, Marjukka Myllärniemi, Lasse Lehtonen, Jari Saramäki, Annamari Ranki, Panu Poutvaara, Jukka Koskela, Juho Kannala ja Jussi Taipale.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)