Verkkouutiset

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

THL-johtaja USU:lle: Rajoituksiin ja laajaan maskisuositukseen tuskin palataan

Pääjohtaja Markku Tervahaudan mukaan tartuntojen torjunnassa on siirrytty kohti ihmisten omaa harkintaa.

Koronaviruksen leviämistä hillitseviin rajoitustoimiin tai laajaan maskisuositukseen palaaminen on varsin epätodennäköistä, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Markku Tervahauta.

– Rokotusten ottaminen vaikuttaa onneksi edelleen suojaavan varsin hyvin vakavalta taudilta. Tartunnantorjunnassa onkin siirrytty kohti jokaisen omaa harkintaa, Tervahauta kertoo Uutissuomalaiselle sähköpostitse.

Tervahauta perustelee näkemystään kahdella syyllä. Ensiksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmät ovat saaneet mahdollisuuden hankkia rokotteet. Toiseksi omikron-muunnoksen tarttuvuus on niin korkea, että epidemian hillitsemiseen tarvittaisiin kaikkia mahdollisia rajoitustoimia.

Tervahaudan mukaan on odotettavissa, että syksyllä korona sekä muut virustaudit yleistyvät. Hän korostaa, että suojaavampaa maskia käyttämällä voi vähentää omaa tartuntariskiään sekä vähentää tartuttavuusriskiä ja suojata muita.

Tervahaudan mukaan syksyllä pitää noudattaa yleisiä ylähengitystieinfektioiden ehkäisyohjeita.

– Eli otetaan suositusten mukaiset rokotteet, lepäillään ja pysytään kotona sairaana ja oireisena, noudatetaan hyvää käsi-, niistämis- ja yskimishygieniaa ja lähdetään ihmisten ilmoille vasta terveinä, Tervahauta ohjeistaa.

Uusimmat
MAINOS