Verkkouutiset

Yle uutisten otsikko 4. syyskuuta 2021.

THL:n Mika Salminen syyskuussa: Koronasta ei tarvitse enää paljon huolehtia

Terveysturvallisuusjohtajan mukaan pandemian loppusuora oli häämöttämässä Suomessa. Toisin kävi.

Suomen koronatartuntaluvut ovat nyt suuremmat kuin koskaan, rokotteiden vaikutus on hiipumassa ja sairaalahoidossa olevien määrä on kasvamassa hälyttäväksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen oli tilanteen kehityksestä kuitenkin aivan toista mieltä vielä reilut kaksi kuukautta sitten syyskuun alussa.

Ylen Ykkösaamun haastattelussa 4. syyskuuta 2021 Mika Salminen sanoi Ylen uutisotsikon mukaan, että ”Pandemian loppusuora häämöttää – paluuta koviin rajoituksiin tuskin tullaan näkemään”.

Hänen mukaansa päivittäisten koronalukujen raportoinnista voitiin luopua ja ”paluu normaaliin häämöttää jo”.

MTV:n otsikko 4.9.2021.

Ylen 4.9.2021 jutussa todettiin, että ”Salmisen mukaan rokotekattavuus on maassa jo niin hyvä, että paluuta koviin rajoitustoimiin tuskin tullaan näkemään.
– Ihan kuukauden parin sisällä meillä on rokotekattavuus siinä mallissa, että voidaan varmasti palata aika normaaliin. Takaiskuja voi jossain vaiheessa tulla, mutta niiden ei tarvitse johtaa tällaisiin sulkuihin, joita ollaan jouduttu käyttämään, kun rokotetta ei ole ollut, Salminen sanoo.

MTV otsikoi saman haastattelun ”THL-Salminen Ylelle: Meidän ei hirveästi tarvitse huolehtia koronapandemiasta täällä Suomessa enää”.

Muutamaa viikkoa myöhemmin eli 24. syyskuuta 2021 pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi Ilta-Sanomissa, että ”nyt saa mennä, kokea ja tehdä” julistaen koronan päättymistä.

LUE MYÖS:
Sanna Marin julisti koronan päättymistä 24.9.2021: Nyt saa mennä, kokea ja tehdä (VU 7.11.2021)

Uusimmat
MAINOS