Verkkouutiset

Teurastaja Breivikin täyskäännös – sanookin olevansa natsi ja yrittäneensä vahingoittaa ”vastajihadia”

Norjalainen joukkomurhaaja ilmoittaa tekojensa olleen taistelua pohjoisen rodun eloonjäämisen puolesta ja antaa ymmärtää olevansa lähinnä uusnatsi.

Heinäkuun 2011 Utöyan saarella 77 ihmistä murhanneen Anders Behring Breivikin syksyinen kirje tiedotusvälineille on tullut vankilasensuurin läpi julki vasta äskettäin.

Breivikin mukaan hänen aiemmassa 1 500-sivuisessa manifestissaan viljelemä ”vastajihadistinen” retoriikka olikin ”kaksoispsykologiaa”, hämäystä, jolla hän suojeli ”etno-nationalisteja”. Hän katsoo manipulointinsa onnistuneen varsin hyvin.

Nyt Breivik väittää hänen todellisena päätarkoituksenaan olleen auttaa varmistamaan ”pohjoismaisen etnisen perheen” eloonjääminen ja hyvinvointi. ”Kansallissosialistit ja hitleristit puhuvat läntisistä-pohjoismaisista ihmistä arjalaisena rotuna”, Breivik kirjoittaa.

Joukkomurhaajan kirjeen mukaan suuret tiedotusvälineet ja liberaali media ovat 68 vuoden aikana, eli vuodesta 1945 lähtien, kehittäneet useita alistamistaktiikoita, joilla ns. nordisistit ja muut kansallismieliset hoidetaan.

Hän kirjoittaa paljon nordisisteista, joka tarkoittaa teoriaa pohjoismaisen rodun ylemmyydestä.

”22/7 oli yritys pakottaa nämä 20 toimittajaa ja heidän kollegansa muissa 12 pohjoismaisessa maassa dialogiin heidän maidensa nordisisti-liikkeiden (te kutsutte niitä natsiliikkeiksi) kanssa”, Anders Breivik kirjoittaa. 22/7 oli Utöyan päivämäärä.

Breivikin mukaan hänen rakkautensa Israelia kohtaan rajoittuu vain siihen, että maa tulevaisuudessa toimii ”epälojaalien juutalaisten” karkotuspaikkana.

Kirjeessä todetaan, että mediapsykopaattien kanssa toimittaessa hyvä vastataktiikka on kaksoispsykologia ”tai niin ainakin ajattelin”. Siksi Breivik ilmoittautui ns. vastajihadistien kylkeen, joita kohtaan hän halusi sanojensa mukaan saada ”noitavainon”. Nyt Breivik sanoo heitä vastustajiksi.

Hän kysyy, auttoiko hän nordisistejä taktiikallaan enemmän kuin jos olisi käyttänyt retoriikkaa, jonka myötä olisi heti nimetty natsiksi. ”Uskon niin”.

Breivikin mukaan tiedotusvälineet eivät olisi voineet olla enempää väärässä, kun ne nimesivät vastajihadistisen Fjordman-bloggarin hänen esikuvakseen. Breivik itse nimeää neljä äärioikeistolaista norjalaista, joita hän ylistää ja joiden hän toivoo muodostavan Ruotsin mallin tapaisen uusnatsistisen puolueen.

Anders Behring Breivikin kirjeen viisisivuinen ”ideologinen” osa on luettavissa tästä.

Uusimmat
MAINOS