Verkkouutiset

Lääkerobotti käytössä Vantaalla. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Terveysteknologian vienti uuteen ennätykseen

Alan osaajapula on muuttunut krooniseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveysteknologian tuotevienti oli viime vuonna 2,65 miljardia euroa. Kasvua edellisvuodesta oli kuusi prosenttia.

– Koronavuodet verottivat terveysteknologian tuotevientiä, vaikka vienti on joka vuosi ollut edellistä vuotta suurempaa. Pahimpana vuonna 2020 koronatestien vienti korvasi muiden osa-alueiden viennin laskun, Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja Saara Hassinen kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hassisen mukaan korona ei ollut ainoa syy, mikä vaikeutti yrityksiä.

– Ilman koronaa sekä komponentti- ja osaajapulaa juhlisimme nyt kolmen miljardin euron rajapyykin ohittamista. Sen verran kasvua edellisinä vuosina menetettiin.

Komponenttipulan osalta tilanne on helpottunut. Osaajapula sen sijaan on kroonistunut. Kansainvälisten rekrytointien tarve on kova, kuten muuallakin teknologiateollisuudessa.

– Terveysteknologiayrityksiin kansainväliset osaajat sopivat hyvin, koska heitä on jo valmiiksi paljon. Kukapa ei haluaisi olla mukana tekemässä yhden nopeimmin kasvavan korkean teknologian vientialan kasvua, Yhdistyksen puheenjohtaja Mika Hagberg sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)