Verkkouutiset

Terrorismista tuomituilta halutaan ottaa pois Suomen kansalaisuus

Kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen terrorismista tuomitulta kaksoiskansalaiselta poistettavasta Suomen kansalaisuudesta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto toteaa kysymyksessään, että myös Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden joukossa on henkilöitä, joita epäillään terrorismista ja sotarikoksista.

– Suojelupoliisin mukaan ulkomaisissa konflikteissa — erityisesti Syyriassa ja Irakissa — aseelliseen toimintaan osallistuvien ja Suomeen palaavien henkilöiden lukumäärä on huomattava. Supon päällikön mukaan Suomeen on palannut ainakin 20 taistelijaa, ja Suomeen on myös muotoutunut terrorismia tukevia ryhmiä, jotka pyrkivät radikalisoimaan ja värväämään ihmisiä sekä lisäämään radikaali-islamistisen ideologian kannatusta, kysymyksessä todetaan.

Kansanedustajan mukaan ”Ranskassa on edennyt aloite perustuslain muuttamisesta sellaiseksi, että terrorismista tuomitulta voitaisiin poistaa Ranskan kansalaisuus. Laki koskisi henkilöiltä, joilla on Ranskan kansalaisuuden lisäksi myös jonkin toisen maan kansalaisuus. Ranskan parlamentin alahuone kannatti esitystä äänestysluvuin 162-148”.

Lue myös: Esitys etenee Ranskassa: terrorismiin syyllistyneiltä kansalaisuus pois

Uusimmat
MAINOS