Verkkouutiset

Teollisuustuotanto supistui edelleen mutta uudet tilaukset kasvoivat

Teollisuustuotanto väheni elokuussa 2,3 prosenttia vuodentakaisesta, mutta teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat ripeästi telakkateollisuuden saamien tilausten ansiosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan elokuussa 2,3 prosenttia vuodentakaista pienempi.

Eniten tuotanto väheni sähkö- ja elektroniikka teollisuudessa, 13,1 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotanto väheni elokuussa 7,4 prosenttia vuoden takaisesta. Kemianteollisuuden tuotanto kasvoi 4,1 prosenttia. Metsäteollisuuden tuotanto kasvoi elokuussa 1,3 prosenttia vuoden takaisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kausitasoitettu tuotanto väheni elokuussa 0,7 prosenttia heinäkuuhun verrattuna.

Tammi-elokuun aikana teollisuustuotanto väheni 2,9 prosenttia edellisvuodesta.

Telakkateollisuus sai suuria tilauksia

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli elokuussa 25,3 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Tilastokeskuksen mukaan kasvu selittyy muutamalla suurella metalliteollisuuden tilauksella.

Metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli 39,5 prosenttia edellisvuotta suurempi. Metalliteollisuudessa tilauksia kasvattivat erityisesti telakkateollisuuden uudet tilaukset.

Kemianteollisuudessa tilaukset kasvoivat 1,4 prosenttia edellisestä vuodesta.

Sen sijaan paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset vähenivät 2,0 prosenttia edellisestä vuodesta. Tekstiiliteollisuudessa tilaukset pysyivät edellisen vuoden tasolla.

Tammi-elokuun aikana tilaukset kasvoivat 9 prosenttia edellisvuodesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)