Verkkouutiset

Teollisuustuotanto pudonnut jo kahtena vuotena – viimeksi näin 90-luvun lamassa

Teollisuustuotanto vähentyi viime vuonna 3,4 prosenttia edellisestä vuodesta.

Vuonna 2012 teollisuustuotanto väheni Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan noin 2 prosenttia. Edellisen kerran teollisuustuotanto on vähentynyt kahtena peräkkäisenä vuotena vuosina 1990 ja 1991.

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli vuoden 2013 joulukuussa 5,2 prosenttia pienempi kuin vuoden 2012 joulukuussa.

Kausitasoitettu tuotanto väheni joulukuussa 2,2 prosenttia marraskuuhun verrattuna. Marraskuussa kausitasoitettu tuotanto oli vielä 0,9 prosenttia suurempi kuin lokakuussa.

Eniten tuotanto väheni joulukuussa kaivostoiminnassa sekä sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa. Tuotanto kasvoi eniten metsäteollisuudessa.

Uudet tilaukset vähenivät

Teollisuuden uudet tilaukset vähenivät viime vuonna 6,9 prosenttia vuodesta 2012.

Uusien tilausten lasku jatkui joulukuussa. Uusien tilausten arvo oli joulukuussa 6,2 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uudet tilaukset kasvoivat kemianteollisuuden toimialalla ja vähenivät metalliteollisuudessa ja tekstiiliteollisuudessa. Paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla uudet tilaukset pysyivät lähes viimevuotisella tasolla.

Uusimmat
MAINOS