Verkkouutiset

Teollisuudessa laskua mutta palveluissa nousua viime kesänä

Teollisuuden liikevaihto supistui kesä-elokuussa runsaat 2 prosenttia vuodentakaisesta, mutta palvelujen liikevaihto kasvoi 3,5 prosenttia.

Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan kesä-elokuussa 2,2 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten. Kotimaan myynti supistui 4,2 prosenttia ja vientiliikevaihto 0,6 prosenttia.

Tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa liikevaihto väheni 6,4 prosenttia, sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 4,0 prosenttia sekä kemianteollisuudessa 3,4 prosenttia.

Elintarviketeollisuuden liikevaihto säilyi kuitenkin vuodentakaisella tasolla.

Kaivostoiminta ja louhinta kasvoi 6,2 prosenttia, vesi- ja jätehuolto ja muu ympäristön puhtaanapito 3,7 prosenttia ja sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto 2,2 prosenttia vuoden takaisesta.

Palvelujen liikevaihto kasvoi

Tilastokeskuksen mukaan palvelujen liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta kesä-elokuussa 3,5 prosenttia. Viime vuonna samaan aikaan kasvua oli edellisestä vuodesta vain 0,2 prosenttia.

Informaatiossa ja viestinnässä liikevaihto kasvoi 10,6 prosenttia. Informaation ja viestinnän alatoimialoista ripeimmin kasvoit ohjelmistot, konsultointi ja siihen liittyvä toiminta, jossa kasvua oli 22,6 prosenttia. Myös tietopalvelutoiminta oli 14,6 prosentin kasvussa.

Kiinteistöalalla liikevaihto kasvoi 5,7 prosenttia vuodentakaisesta. Taiteet, viihde ja virkistys -toimialan yritykset kasvoivat 5 prosenttia. Hallinto- ja tukipalvelutoiminnat kasvoivat 3,4 prosenttia.

Heikointa liikevaihdon kehitys oli kuitenkin edelleen kuljetus ja varastointialan yrityksissä. Niiden liikevaihto väheni kesä-elokuussa vuodentakaisesta 0,6 prosenttia.

Lue myös:

Rakennusala piristyi kesällä vuodentakaisista madonluvuista

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)