Verkkouutiset

Teollisuuden liikevaihto supistunut edelleen

Teollisuuden liikevaihto supistui kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä vajaat 3 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden heinä-syyskuussa 2,7 prosenttia pienempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kotimaan myynti supistui 3,0 prosenttia ja vientiliikevaihto 2,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Liikevaihto kasvoi edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta elintarviketeollisuudessa (2,3 %), kemianteollisuudessa (1,3 %) sekä tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa (1,1 %).

Muilla alatoimialoilla liikevaihto supistui vuodentakaisesta. Nopeinta pudotus oli sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa (-10,6 %) sekä metalliteollisuudessa (-5,5 %).

Muiden teollisten toimialojen pääluokista kaivostoiminta ja louhinta supistui heinä-syyskuussa 3,6 prosenttia vuodentakaisesta. Sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto toimialan liikevaihto kasvoi 7,0 prosenttia ja vesi- ja jätehuolto ja muu ympäristön puhtaanapito 2,2 prosenttia vuotta aiemmasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)