Verkkouutiset

Teollisuuden liikevaihto supistunut edelleen

Teollisuuden liikevaihto supistui kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä vajaat 3 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden heinä-syyskuussa 2,7 prosenttia pienempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kotimaan myynti supistui 3,0 prosenttia ja vientiliikevaihto 2,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Liikevaihto kasvoi edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta elintarviketeollisuudessa (2,3 %), kemianteollisuudessa (1,3 %) sekä tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa (1,1 %).

Muilla alatoimialoilla liikevaihto supistui vuodentakaisesta. Nopeinta pudotus oli sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa (-10,6 %) sekä metalliteollisuudessa (-5,5 %).

Muiden teollisten toimialojen pääluokista kaivostoiminta ja louhinta supistui heinä-syyskuussa 3,6 prosenttia vuodentakaisesta. Sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto toimialan liikevaihto kasvoi 7,0 prosenttia ja vesi- ja jätehuolto ja muu ympäristön puhtaanapito 2,2 prosenttia vuotta aiemmasta.

Uusimmat
MAINOS