Verkkouutiset

Bioreaktori Solar Foodsin tiloissa Espoossa. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Teollisuuden liikevaihto kasvoi marraskuussa 20,6 prosenttia

Kemianteollisuuden liikevaihto kasvoi marraskuussa 42,8 prosenttia.

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan marraskuussa 20,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Liikevaihto kasvoi lähes kaikilla päätoimialoilla. Kehitykseen vaikutti edelleen osaltaan koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne vuotta aiemmin.

Liikevaihdon kasvu oli päätoimialoista voimakkainta sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollossa, 54,1 prosenttia vuodentakaisesta. Toimialan kasvuun vaikutti osaltaan sähkön hinnan nousu.

Kemianteollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi marraskuussa 42,8 prosenttia ja metsäteollisuuden liikevaihto 26,5 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Kaivostoiminnan ja louhinnan liikevaihto oli 22,4 prosenttia suurempi ja metalliteollisuuden liikevaihto 10,6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa kasvua oli 8,9 prosenttia ja elintarviketeollisuudessa 5,9 prosenttia. Liikevaihto väheni ainoastaan sähkö- ja elektroniikkateollisuuden toimialalla, 13,9 prosenttia vuodentakaisesta.

Teollisuuden kausitasoitettu liikevaihto kasvoi marraskuussa 3,1 prosenttia lokakuuhun verrattuna.

Vientiliikevaihdon kasvu oli marraskuussa voimakkainta toimialoilla kaivostoiminta ja louhinta, 47,3 prosenttia, ja kemianteollisuus, 43,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Metsäteollisuuden vientiliikevaihto oli 30,8 prosenttia suurempi ja tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuuden vientiliikevaihto 22,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kasvua oli myös metalliteollisuudessa, 6,2 prosenttia, ja elintarviketeollisuudessa, 0,7 prosenttia.

Vientiliikevaihto väheni ainoastaan sähkö- ja elektroniikkateollisuuden toimialalla, 17,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Uusimmat
MAINOS