Verkkouutiset

Teknologiateollisuus: Lisävelan ottaminen on lopetettava

Teknologiateollisuus ry on tyytyväinen, että muodostuva hallitus pitää kiinni viime keväänä annetusta lupauksesta välttää teollisuuden lisärasitteita. Lisävelan ottaminen on kuitenkin lopetettava.

Teknologiateollisuus moittii, että edellisessä kehysriihessä tehtyä päätöstä kaivosteollisuuden pudottamisesta teollisuuden sähköverokannan piiristä ei kuitenkaan korjattu.

– Kasvua tukevien päätösten suuruus ja määrä ovat lupaavia. Myös päätös luopua windfall-verosta on järkevä, vaikka tapa, jolla vero aiotaan korvata, herättää epäilyksiä, toteaa Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen.

Teknologiateollisuus tukee hallituksen linjausta kehittää Suomea kansainväliseksi dataliikennekeskukseksi. Myös yritysrahoituksen pullonkaulojen purku ja panostukset yritysten kansainvälistymiseen tukevat teollisuutta.

Jorma Turunen painottaa, että Teknologiateollisuus ei hyväksy, että valtio velkaantuu edelleen.

– Esimerkiksi digitalisaation hyötyjä ja julkisten palvelujen kilpailuttamista on hyödynnettävä nopeammin julkisen talouden rakennemuutoksen edistämiseen.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)