Verkkouutiset

Tekeekö Pohjois-Korea ohjuskokeen Donald Trumpin Aasia-vierailun aikana?

Etelä-Korean tiedustelupalvelu on havainnut tavanomaisesta poikkeavaa liikehdintää pohjoiskorealaisessa ohjustukikohdassa.

Pohjois-Korean mahdollinen ohjuskoe Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Aasia-kierroksen aikana hermostuttaa päättäjiä Tyynenmeren molemmin puolin, kertoo Politico.

Pelkona on, että Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un saattaa pyrkiä häiritsemään Trumpin perjantaina alkanutta vierailua uudella provokaatiolla. Kyseessä voisi olla ballistinen ohjuskoe tai ilmakehässä tehty ydinkoe, joka olisi shokkivaikutukseltaan suurempi.

Trumpin on arvioitu reagoivan tällaiseen toimenpiteeseen impulsiivisesti, mikä voisi eskaloida konfliktia entisestään. Trump uhkasi jo elokuussa Pohjois-Koreaa ”sellaisella tulella ja raivolla, jota maailma ei ole aiemmin nähnyt”.

Presidentin sävy oli kuitenkin perjantaina hyvin optimistinen.

– Luulen, että saavutamme suurta menestystä. Tulemme puhumaan kauppapolitiikasta ja luonnollisesti Pohjois-Korean tilanteesta. Ympärillämme on paljon hyvää tahtoa, Trump totesi.

Trump aloittaa matkansa Japanista ja vierailee tämän jälkeen Etelä-Koreassa, Kiinassa, Vietnamissa ja Filippiineillä.

Yhdysvallat on lähettänyt Tyynellemerelle ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen kolme lentotukialusta. Asiantuntijoiden mukaan tukialuksia voitaisiin käyttää ennaltaehkäisevässä iskussa Pohjois-Koreaa vastaan.

Lokakuussa Koreoiden rajavyöhykkeellä vieraillut puolustusministeri James Mattis on kuitenkin painottanut, että Yhdysvaltojen tavoitteena ei ole sota, vaan niemimaan saaminen ydinaseista vapaaksi.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)