Verkkouutiset

Teilaus ministerin veropuheille: Mitä SDP:llä on työntekoa vastaan?

Kokoomusedustajan mukaan progressiivinen polttoainevero olisi superkannustinloukku.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) puheet polttoaineen veronkorotuksen kompensoinnista ovat saaneet rajua arvostelua. Ministeri Harakka sanoi tiistaina Ylen A-studiossa, että polttoaineen veronkorotus on viimeisin keino päästötavoitteisiin pääsemiseksi. Jos veroa korotettaisiin, se voitaisiin hänen mukaansa kompensoida täysimääräisesti vähävaraisille ja syrjäseudulla asuville.

Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen arvioi, että ministerin ehdottomasta kompensoinnista tulisi ”oikein kannustinloukkujen kannustinloukku”.

− Jolloin sosiaaliturvalla saa kompensaation, mutta pieni-ja keskituloinen työssä käyvä ei saa, Satonen kirjoittaa Twitterissä.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) kuvailee Harakan ehdotusta niin ikään ”superkannustinloukuksi”.

− Aina kun ajattelee, ettei hullummaksi voi mennä työssäkäyvällä keskituloiselle niin eikun lisää. Progressiivinen #bensavero @TimoHarakka @Demarit uusin aie rokottaa ahkeruutta #Superkannustinloukku on viimeinen asia mitä suomalaiset tarvitsevat, Sarkomaa twiittaa.

− Mitä SDP:llä on työntekoa vastaan?, Sarkomaa kysyy.

Kokoomuksen Pauli Kiuru kysyy, että jos polttoaineen hinnankorotus kompensoidaan vähätuloisille, maaseudulla asuville ja yrityksille, kenelle jää maksajan rooli.

− Ei ole vaikea arvata. Suomen kilpailukyky on säilytettävä myös EU:n ulkopuolisiin maihin nähden, Kiuru twiittaa.

LUE MYÖS:
”Jään odottamaan, koska maaseudulla saa rahaa tankatessa”

Uusimmat
MAINOS