Verkkouutiset

Teemu Keskisarja. Eduskunnan verkkolähetys

Teemu Keskisarja luki eduskunnalle uudelleen jo käytetyt leikkauslausunnot

Kansanedustajan mukaan "suunpieksäntäni on pelkkää kertausta ja vanhan toistoa".

PS:n kansanedustaja Teemu Keskisarja arvosteli eduskunnassa SDP:n vaihtoehtobudjetista keskusteltaessa kollegoidensa kielenkäytön yksiulotteisuutta.

– Kaunopuheiset kollegani oikealla ja vallankin vasemmalla: sisältövaroitus. Pidän nyt täysin tarpeettoman, turhan ja sysitylsän puheenvuoron. Vähälukuinen yleisö, käykää kahvilla. Kameramieskin voi poiketa tupakalla, Teemu Keskisarja aloitti.

– Tässä pöntössä ei nyt tapahdu mitään uutta nähtävää ja kuultavaa. Minun suunpieksäntäni on pelkkää kertausta ja vanhan toistoa, suoraa sanatarkkaa lainausta syksyn täysistuntojen pöytäkirjoista.

Keskisarja esitti seuraavat lainaukset toisilta poliitikoilta. Heidän ”sanansäilänsä” oli hänen mukaansa viuhunut seuraavilla tavoilla:

* ”Kaikista haavoittuvimmassa asemassa olevien nuorten palveluista leikataan.”
* ”Hallitus leikkaa myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta nuorilta.”
* ”Hallitus maksattaa epäoikeudenmukaisen politiikkansa nuorilla leikkaamalla kaikista haavoittuvimmassa asemassa olevien nuorten palveluita.”
* ”Edes kaikista haavoittuvimmassa asemassa olevat nuoret eivät säästy tämän hallituksen leikkauksilta.”
* ”Lain pitäisi olla se, mikä huolehtii kaikista heikoimmassa asemassa olevasta eli kyllä maksajiksi ollaan tässä nyt laittamassa kaikkein heikoimmassa asemassa olevat.”
* ”Sosiaaliturvaleikkaukset osuvat kipeästi kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin”
.
* – …ja pari minuuttia sitten vielä: ”Leikkaatteko te kaikista heikoimmassa asemassa olevilta ja luonnolta?” ja niin edelleen ja niin edelleen ja niin edelleen ja niin edelleen, Keskisarja totesi.

Hänen mukaansa sanatoisto yltyy myös kirjallisissa vaihtoehtobudjeteissa.

– Keskusta yllättäen jankkaa: ”Haavoittuvimmassa asemassa olevien nuorten palveluista leikataan”, ja sosiaalidemokraatit änkkäävät: ”Lisäksi hallitus leikkaa erityisen haavoittuvassa asemassa olevilta nuorilta.”

Teemu Keskisarja totesi yhteenvetona, että retoriikka on uljas sana antiikin Kreikasta.

– Nuo esimerkit eivät ansaitse retorista arvosanaa, enkä minäkään ole Demosthenes. Pakko lopettaa: Itkuvirren iänkaikkisen kertosäkeen takia / eduskunta on kohta hoksottimiltaan ja hermoiltaan / kaikkein heikoimmassa ja haavoittuvimmassa asemassa, Keskisarja päätti.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)