Verkkouutiset

Tätä liikennepakettihanke olisi käytännössä – maksaisitko 1 200e/kk?

Liikenne- ja viestintäministeriön liikenteen uudistushanke on ollut tekeillä jo vuosia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenne- ja viestintäministeriöstä vahvistetaan Verkkouutisille, että maanantaina julkistettu mittava liikenteen uudistamishanke kulkee jo edellisen hallituksen ja silloisen liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon (kok.) aikana viitoitetulla tiellä.

Tuolloin liikenne- ja viestintäministeriössä korostettiin digitalisaation merkitystä tulevaisuuden liikenteessä. Ministeri Risikko katsoi, että liikenne olisi nähtävä eri kulkumuotoja ja myös tietoliikennettä yhdistävänä palvelukokonaisuutena.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kansainvälisesti ajatus tunnetaan nimellä Mobility as a Service (MaaS).

Liikenne ja viestintäministeriö julkaisi kesäkuussa 2014 videon (alla), jossa havainnollistettiin, mitä eri kulkumuotoja yhdistävä ”Liikenne palveluna” -ajattelu voisi tarkoittaa käytännössä.

Liikenne- ja viestintäministeriöstä kerrotaan, että sama videolla esitetty visio ja esimerkit pätevät nykyisenkin uudistuksen kohdalla, kun puhutaan liikennepalveluiden yhdistämisestä paketeiksi.

”Mitä jos kaiken liikkumisen voisikin ostaa yhtenä pakettina”, videolla kysytään.

Ensimmäisenä esimerkkinä tarjotaan 95 euron hintaiseksi kuussa arvioitua pakettia, johon kuuluisi 100 kilometriä taksin käyttöä, 500 kilometriä vuokra-autoilua, 1 500 kilometriä lähiliikennettä junalla ja vapaa julkinen liikenne kaupungissa.

Toisessa esimerkissä 800 euron kuukausihintaan saisi videoneuvotteluyhteyden kaikkialla EU:ssa, vuokrapyörän, pick-up-palvelun kaikkialla EU:ssa ja leasing-auton sekä hoitaisi tiemaksut.

Viimeinen esimerkki on tarkoitettu pienelle lapsiperheelle. 1 200 euron hintaiseksi arvioituun pakettiin kuuluisi 15 minuutissa saapuva kimppataksi, 6 500 minuuttia puheaikaa, nettiyhteys, leasing-auto sekä tiemaksut, julkinen liikenne kotikaupungissa ja lähiliikenteen junamatkailua 2 500 kilometrin verran.

Suunnitelmista vuonna 2014 uutisoinut Talouselämä piti niiden mainittuja hintoja tuolloin hämmästyttävän alhaisina. Lehti luonnehti niitä tarkoitushakuisiksi. Lisäksi esimerkkien katsottiin kohdistuvan selkeästi suurissa kaupungeissa asuviin autonomistajiin

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)