Banaanien säilytysasento vaikuttaa merkittävästi siihen, miten hyvin ne säilyvät, Ilta-Sanomat kertoo.
Satotukun myyntipäällikön Annika Hongell-Hakkaraisen mukan banaanit kuuluisi säilyttää samassa asennossa, kuin ne kasvavat emokasvissa, eli banaanin kärki ylöspäin.
– Olen nähnyt, että toisinaan niitä säilytetään toisinpäin. Se, että banaania säilytetään samalla tavalla kuin ne kasvavat, vähentää kuoreen kohdistuvaa painetta. Kun banaanit säilytetään kärki ylhäällä, ne tummuvat hieman hitaammin, Hongell-Hakkarainen kertoo IS:lle.
Myyntipäällikkö tyrmää myös harhaluulon, jonka mukaan banaanit säilyisivät paremmin jääkaapissa.
– Jääkaapissa banaaninkuori alkaa tummua lisää. Jääkaapissa banaanin maku myös vetistyy, hän sanoo.
Runsaasti etyleeniä erittävää banaania ei Hongell-Hakkaraisen mukaan kannata säilyttää myöskään tomaattien ja omenoiden lähellä, sillä ne saattavat aiheuttaa toinen toistensa tummumista. Jo kaupassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei banaani litisty ja kolhiinnu, sillä hedelmiä suojaa vain niiden kuori.





