Verkkouutiset

Tässä lentää uusi eurooppalainen superase – saapuu pian Ruotsiin

Yhteiseurooppalaista miehittämätöntä häivelentokonetta testattiin onnistuneesti Italiassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ensimmäinen valmistunut Neuron -lennokki on suoriutunut salaisista testeistään onnistuneesti, kertoo ilmailualaa seuraava David Cenciotti The Aviationist -sivustollaan. Lennokkia testattiin Italian ilmavoimien Decimomannun tukikohdassa.

Ulkonäöltään amerikkalaisia B-2 Spirit- ja F-117 Nighthawk -häivekoneita muistuttava Neuron on ranskalaisen Dassault Aviationin johtama yhteiseurooppalainen projekti. Sen tavoitteena on kehittää miehittämätön häivelentokone, joka kykenee suorittamaan sekä taistelu- että tiedustelutehtäviä.

Hankkeessa on mukana muun muassa italialainen Finmeccanica-Alenia Aermacchi, ruotsalainen Saab ja ranskalainen Airbus Defence.

Julkisuuteen annettujen tietojen perusteella Italian kokeissa testattiin lennokin kykyä vältellä vihollisen tutkalaitteita.

Aviationistin mukaan koneen seuraavat testit suoritetaan lähiaikoina Ruotsin Vidselin lentotukikohdassa. Ruotsin testeissä aiotaan kokeilla myös Neuronin asejärjestelmiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)