Verkkouutiset

Tarja Halonen: Verot pitää kerätä – Elina Lepomäki: Leipä pitää saada pöytään

Presidentti ja kansanedustaja kommentoivat keskenään perusasioista.

Twitterissä kerrotaan vihreiden Oras Tynkkysen 40-vuotisseminaarista. Vihreiden nuorten Iiris Suomelan mukaan tilaisuudessa presidentti Tarja Halonen oli ”ohjeistanut” kansanedustaja Elina Lepomäkeä (kok.) sanomalla ”verot pitää kerätä, se on hyvinvoinnin pohja”.

– Vastasin Haloselle, että mielestäni hyvinvoinnin pohja ovat ihmisarvoinen elämä ja leipä pöydässä. Verot vain sivutuote!, Elina Lepomäki twiittaa.

Runsaassa keskustelussa alkuperäinen twiittaaja on selventänyt, että kyseessä oli Halosen kevyt huomio hänen vieressään istuneelle Lepomäelle.

Lepomäki taas selventää, että ”kukaanhan ei ollut/ole luopumassa verotuksesta” ja hyvinvointia jaetaan muun muassa tulonsiirroilla.

– Ja verot kerätään muiden tuottamasta lisäarvosta. Näin se tulonsiirtorjestelmä toimii. Sitähän – edes veroja – ei tässä kukaan kiistä!, Elina Lepomäki toteaa.

– Kukaan ei ole vetämässä veroja olemattomiin. Ne eivät silti ole syy, vaan keino.

Presidentti Tarja Halonen osallistui ex-kansanedustaja Oras Tynkkysen 40-vuotisjuhlien paneelikeskusteluun ja Elina Lepomäki esitteli tilaisuudessa perustilimallia.

Elina Lepomäki kertoo puhuneensa vastauksessaan presidentille myös siitä, mikä on ihmisen rooli yhteiskunnassa.

– Sanoin, ettei ihmisen olemassaolon tarkoitus ole toimia veronmaksajana. Viittasin viimeaikaiseen keskusteluun siitä, että työperäinen maahanmuutto pitäisi vapauttaa siksi, että ”saisimme lisää veronmaksajia”, Elina Lepomäki sanoo.

– Mielestäni työperäinen maahanmuutto pitää vapauttaa siksi, että ihmiset pääsevät tänne kohottamaan omaa ja läheistensä elintasoa ja elämään hyvää elämää. Siitä hyötyy luonnollisesti myös ympäröivä yhteiskunta – eikä yksin verojen kautta – mutta se ei ole ensisijainen päämäärä.

Uusimmat
MAINOS