Verkkouutiset

Tarja Halonen mielenosoittajille: Palautuslennot tulee lopettaa

Presidentti kertoi tuestaan Afganistaniin tehtävien palautusten vastustajille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin keskustan kansalaistorilla pidettiin lauantaina afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden palautuksia vastustanut Stop Deportations -tilaisuus.

Sen alussa luettiin presidentti Tarja Halosen tilaisuuteen lähettämä viesti:

– Olette ehdottomasti oikealla asialla. Suomen on varmistettava, että avun pyytäjän palauttaminen on turvallinen ratkaisu. Uutiset Afganistanista antavat aiheen suureen huoleen, ja takaisin lähetettyjen osalta tulee seurata heidän kohtaloaan ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin turvallisuuden takaamiseksi. Parasta olisi lopettaa palautuslennot, kunnes tilanne rauhoittuu. Presidentti Tarja Halonen.

SDP:n kansanedustaja ja ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja puhui mielenosoituksessa ja osallistui heidän marssilleen. Tuomioja sanoi, että Suomi on joutunut ”outoon ja väärään seuraan”, kun ”emme noudata edes niitä samoja periaatteita, joita useimmat muut EU-maat käsitellessään turvapaikkahakemuksia tai palautuksien ratkaisuja tekevät”.

– Asetan toiveeni siihen, että meillä on uusi hallitus, joka haluaa korjata tilanteen, Erkki Tuomioja totesi puheessaan ja arvosteli edellistä hallitusta.

– Tämä ei voi jatkua, ja siksi ensimmäiseksi on lopetettava pakkopalautukset ja on otettava koko turvapaikka- ja palautusjärjestelmäkäsittely uuteen harkintaan. Niin, ettei enää ketään Suomesta lähetetä turvattomiin olosuhteisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)