Verkkouutiset

Tämä outo nettiepisodikin johti Demarin päätoimittajan potkuihin

SDP:n eduskuntaryhmässä kuultiin viikko sitten yllättävästä lähteestä, että puoluelehti Demokraatti oli juuri julkaissut luottamuksellisen ministeriuutisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Demokraatin eli Demari-lehden päätoimittaja Juha Peltonen sai perjantaina potkut. Syyksi sanottiin lehden SDP:n ministerikierrätyksestä nettisivuilleen tekemää uutista, jossa oli kerrottu puolueen ministerivaihdosten nimet päätöksenteon oltua vielä kesken.

Lukuisat tiedotusvälineet siteerasivat uutista viikko sitten perjantaiaamuna. SDP:n eduskuntaryhmän kokous asiasta oli parhaillaan käynnissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen näki tuolloin tuoreeltaan Demokraatin uutisen. Heinonen twiittasi välittömästi uutisen ja linkin, jotka löytyvät tästä hänen Twitter-feedistään viime perjantailta kello 10:13.

SDP:n eduskuntaryhmän kokouksessa kansanedustaja ja ex-puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta puolestaan näki Heinosen twiitin ja näytti sen SDP:n puoluejohdolle. Näin demarit kuulivat mitä he olivat päättämässä ja havaitsivat varjellun uutisensa vuotaneen.

Feldt-Ranta sanoo nyt Twitterissä, että ministeriuutisen etuajassa julkaisemisen sijaan kyseessä oli Demokraatilta luottamuksellisen tiedon vuotaminen.

Hän vertaa tilannetta siihen, että jossain muussa lehdessä päätoimittaja toimisi omistajan edun vastaisesti.

”Twitter vilisee väkeä, joiden mielestä OK vuotaa organisaation tietoja ilman johdon kuittausta. Onko mun arvoissa joku vika kun en ymmärrä?”, Maarit Feldt-Ranta ihmettelee Twitterissä.

”Onko sananvapauden ja uutiskilpailun nimissä oikein julkistaa sisäistä luottamuks. tietoa johon liittyvät päätökset ovat kesken?”, hän myös kysyy.

”Mieti hetken mikä haloo olisi tullut jos päätökset olisivat muuttuneet (eduskuntaryhmässä)”, Feldt-Ranta argumentoi Twitterissä.

”Puoluelehden päätoimittaja ei ole riippumaton journalisti. Puoluelehden päätoimittaja on puoluelehden päätoimittaja”, Maarit Feldt-Ranta kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)