Verkkouutiset

”Tämä on kansainvaellus” – tuhannet pyrkivät Keski- ja Pohjois-Eurooppaan

7 000 pakolaista ylitti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Makedonian ja Serbian rajan.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan 7 000 pakolaista ylitti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Makedonian ja Serbian rajan. Die Weltin mukaan Serbiaan on saapunut maanantaina 2000 pakolaista lisää. Suurin osa pakenee sisällissotaa Syyriasta.

– Täällä on meneillään todellinen kansainvaellus, Kreikan ja Makedonian rajalla tilannetta seuraava vasemmistolainen poliitikko Annette Groth sanoi Die Weltille.

Lehden mukaan pakolaiset pyrkivät Serbiasta Unkarin kautta Keski- ja Pohjois-Eurooppaan. Unkari kuitenkin pyrkii estämään pakolaisten pääsyn maahansa rakentamalla 175 kilometrin pituisen piikkilanka-aidan Unkarin ja Serbian rajalle.

Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat varoittaneet, että Serbiaan ja Makedoniaan saattaa jäädä kymmeniä tuhansia pakolaisia, kun Unkari estää pakolaisten pääsyn eteenpäin muualle Eurooppaan.

UNHCR on jakanut vettä, ruokaa, lääketarvikkeita ja vilttejä pakolaisille Kreikassa sekä Makedoniassa yhteistyössä Punaisen ristin kanssa. UNHCR myös auttaa pakolaisia dokumentoinnissa, rekisteröitymisessä ja turvapaikan hakemisessa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti t François Hollande tapaavat maanantai-iltana Berliinissä keskustellakseen pakolaisongelmasta.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)