Verkkouutiset

Henkilö selaa älypuhelinta sohvalla. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Tämä laite voi korvata älypuhelimen

Yhdysvaltalaisen start-upin tekoälyllä varustettu nappi lupaa älypuhelimen toiminnot ilman ruudun tuijotusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pieni takin rintamukseen kiinnitettävä tekoälyllä nappi, joka voi korvata älypuhelimen? Sellainen laite ei ole enää pian vain tieteiselokuvaa, kertoo teknologiaan erikoistunut julkaisu Wired.

Teknologia-alan start-up yhtiö Humanen esittelemä AI Pin-niminen laite lupaa tärkeimmät korvata älypuhelimen toiminnot. Yhtiön visiona on, että se vapauttaa ihmiset älypuhelimen tarpeesta.

Nappi on varustettu muun muassa kameralla, mikrofonilla ja kaiuttimella sekä tietysti verkkoyhteydellä. Sitä ohjataan pääasiassa äänikomennoilla.

AI Pin-laitteen sydämessä on tietysti tekoäly. Perinteisiä sovelluksia ei nappiin ole lainkaan saatavilla. Humane lupaa, että tekoäly kykenee luomaan ja etsimään oikeita työkaluja käyttäjälle tarpeen mukaan.

Ideana laitteessa on, että käyttäjä kertoo haluamansa tarpeen, jonka AI-Pin toteuttaa. Sitä kautta Humane kertoo pyrkivänsä poistamaan tarpeen laitteen selailulle ja monimutkaisille käyttöliittymille.

Laite on varustettu myös projektorilla, jolla se kykenee heijastamaan tietoa käyttäjän nähtäville. Yhdysvalloissa laitteen lähtöhinta on 700 dollaria. Sen lisäksi käyttäjä joutuu maksamaan 24 dollarin kuukausimaksun laitteen käytöstä.

LUE MYÖS:
Älypuhelimesi kerää sinusta tietoa koko ajan – Tee ainakin tämä, jos haluat suojata tietosi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)