Verkkouutiset

Hoidontarpeen arviointia tehdään muun muassa päivystyksissä. Kuvassa Peijas Vantaalla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Esterata” sitoo turhaan hoitajatyövoimaa – ”Ei ole muissa Euroopan maissa”

Hus-johtaja muistuttaa, että Suomessa on asukasta kohti varsin monta hoitajaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveysoikeuden professori ja HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen ottaa kantaa X-viestialustalla sosiaali- ja terveysministeriön laskelmaan siitä, että Suomesta puuttuu 6140 lähihoitajaa ja 5336 sairaanhoitajaa. Pulaa on myös muusta terveydenhuollon henkilöstöstä.

– Suomessa koulutettuja hoitajia on asukasta kohden kolmanneksi eniten Euroopassa (Sveitsin ja Norjan jälkeen). Silti hoitajista on pulaa… toteaa sote-uudistuksen kriitikkona tunnettu Lehtonen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kommenttiketjussa huomautetaan, että hoitajia työskentelee Suomessa paljon myös terveysasemien ja sairaaloiden ulkopuolella ja lisäksi täysin muissa kuin sairaanhoidollisissa tehtävissä.

– Juuri niin – lisäksi erilaisten ”hoidon tarpeen arviointien” esterata sitoo runsaasti hoitajatyövoimaa pois varsinaisesta kliinisestä työstä. Tuollaista esterataa ei muissa Euroopan maissa ole, Lehtonen kuittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)