Verkkouutiset

Talvivaara vajoaa hurukyytiä markkinahuhujen kuiluun

Kaivosyhtiö Talvivaaran vaikea velkatilanne on laukaissut arvailut yhtiön tulevaisuudesta liikkeelle. Samalla yhtiön kurssi laskee entisestään.

Kauppalehti on jo yrittänyt selvittää Helsingin pörssistä, mitä listautuneen yhtiön velkojen suursaneeraus tarkoittaisi sijoittajien näkökulmasta.

Lehden mukaan Nasdaq OMX Helsinki ei suostunut kommentoimaan sitä, voiko saneeraus nollata omistukset. Myöskään sitä ei kommentoitu, voiko Talvivaara jatkaa pörssissä, jos yhtiö velkasaneerataan

Vaikeuksissa olevan kaivosyhtiö Talvivaaran pelastamiseksi hiotaan Helsingin Sanomien tietojen mukaan suunnitelmaa työ- ja elinkeinoministeriössä.

Vahvaksi vaihtoehdoksi on lehden mukaan nousemassa velkojen suurleikkaus, joka toteutettaisiin yrityssaneerauksen avulla.

Yhtiön lisärahan tarpeeksi arvioidaan jopa 200 miljoonaa euroa. HS:n haastatteleman analyytikon mukaan Talvivaaran tilanne on erittäin vakava.

Talvivaaran osake oli keskiviikkona aamupäivällä Arvopaperi-lehden mukaan runsaan 10 prosentin laskussa Helsingin pörssissä.

Lue myös:

HS: Ministeriössä hiotaan Talvivaaran velkasaneerausta

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)