Verkkouutiset

TalSa: Turistit ihmettelevät sunnuntaisin kiinni olevia ravintoloita

Ravintola-ala ehdottaa sunnuntailisien puolittamista ja palkkojen korottamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sunnuntaisin kiinni olevat ruokaravintolat ihmetyttävät niin ulkomaisia matkailijoita kuin suomalaisiakin, kirjoittaa Taloussanomat.

Suomessa monet ravintolat sulkevat ovensa työntekijöille maksettavien sunnuntailisien takia. Tuplapalkan myötä ravintolaa ei ole kannattavaa pitää auki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa on ehdottanut, että lisä puolitettaisiin ja korotettaisiin ravintolatyöntekijöiden peruspalkkoja saman verran.

– Tavoitteena ei ole palkkakulujen pienentäminen, vaan kohdistaminen toisaalle. Työntekijät eivät häviäisi, toteaa MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi.

Hänen mukaansa muutos mahdollistaisi sen, että ravintolat voisivat olla pidempään auki, henkilökunta saisi lisää työtunteja ja asiakkaat palvelua. Myös yrittäjät saisivat tuloa ja yhteiskunta lisää verorahoja.

Ravintolakonserni Noho Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström kannattaa ehdotusta sunnuntailisän puolittamisesta ja palkkojen korottamisesta.

– Yhteiskunta muuttuu koko ajan. Sunnuntain merkitys ole enää sama kuin ennen. Se on päivä muiden joukossa. Pitäisi löytää keinot, joilla myös ravintolat saataisiin auki sunnuntaisin, hän sanoo.

Pelkkää sunnuntailisää ei kuitenkaan hänen mukaansa voida leikata.

– Niin ei voitaisi tehdä esimerkiksi Helsingissä, jossa elinkustannukset ovat korkeat. Työntekijät eivät tulisi toimeen ilman lisiä. Ratkaisun pitäisikin olla sellainen, jossa sunnuntailisä kompensoitaisiin kokonaispalkkaan, Vikström sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)