Verkkouutiset

Tallinnassa paljastui USA:n salainen valvontakeskus

Virolaislehden mukaan Yhdysvaltojen Viron suurlähetystössä Tallinnassa toimii salainen valvontayksikkö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Virolaiseen Postimees-lehteen viittaavan Viron yleisradion mukaan Yhdysvaltojen Tallinnan suurlähetystön tiedustelukeskus valvoo kaupungin keskustassa liikkuvia ihmisiä, kerää tiedustelutietoa ja välittää niitä ”kansainväliseen terrorismin vastaiseen toimintaan käytettävään tietokantaan”.

Virolaislehden tietojen mukaan viisihenkinen salainen valvontatiimi laatii havaintojensa perusteella kuukausittain viidestä kuuteen turvallisuusraporttia.

Yhdysvaltojen lähetystön tiedottaja Bradley Hurst vahvistaa ohjelman olemassaolon.

”Valvontaa harjoitetaan, jotta epäilyttävä toiminta lähetystön lähistöllä voitaisiin havaita. Se kuuluu tavallisiin turvatoimiin”, hän toteaa.

Hurstin mukaan valvontaa ei pidä sekoittaa vakoiluun tai salaiseen tiedustelutoimintaan. Hän sanoo amerikkalaisten noudattavan täysin Viron yksityisyyttä koskevia lakeja sekä saaneen toiminnalleen Viron hallinnon hyväksynnän.

Viron yleisradio kertoo Viron sisäministeriön sisäisen turvallisuuden asioiden apulaispääsihteerin Erkki Koortin vahvistavan tiedon. Yleisradio huomauttaa, että Koort jätti kuitenkin epäselväksi, kuinka paljon tietoa kerätään, kenen kanssa sitä jaetaan, ja kuinka usein näin tehdään.

Koort korosti Hurstin tapaan, ettei kyse ole vakoilusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)