Verkkouutiset

Eduskunta keskusteli keskiviikkona opposition vaihtoehtobudjeteista. Hanne Salonen / Eduskunta

”Tällaista Annika Saarikon tyylistä tahallaan väärinymmärtämistä”

Kokoomuksen Timo Heinosen mukaan hänen puolueensa ei keventäisi veroja velaksi.

Kansanedustaja Timo Heinonen kommentoi sivuillaan eduskunnan keskiviikkoista keskustelua opposition vaihtoehtobudjeteista. Heinonen toimi kokoomuksen kyseisen ryhmän vetäjänä ja hänen mukaansa heidän vaihtoehtobudjettinsa vähentäisi velanoton tarvetta välittömästi 1,1 miljardilla eurolla.

Kokoomuksen vaihtoehtobudjetin kuvitusta.

– Halusin, että teemme numeroiltaan kestävän ja rehellisen ja avoimen esityksen siitä, että nykyiselle valtiovarainministeri Annika Saarikon velkavetoiselle talouspolitiikalle on olemassa vaihtoehtoja. On väärin väittää, että mitään muuta ei olisi voinut tehdä. Itseasiassa, jos nykyhallitus olisi velkaantumiseen puuttunut ja ryhtynyt toimiin jo vuonna 2020, niin julkinen talous olisi kriisimenoista huolimatta lähes tasapainossa jo vuonna 2026. Nyt tehtävä jää kokonaan seuraavalle hallitukselle, Timo Heinonen toteaa.

Heinonen ihmettelee, että hallitus lähes vaikeni kokoomuksen vaihtoehtobudjetista.

– Esityksestämme ei hallitus löytänyt kritisoitavaa ja se mitä kritisoivat oli tällaista Saarikon tyylistä spinnausta tai tahallaan väärinymmärtämistä. Saarikko esimerkiksi joutui toistelemaan samaa vedätystään väittäen siis, että ”kokoomus keventäisi veroja velaksi”.

Timo Heinosen mukaan näin ei ole, vaan kokoomuksen esityksessä velanotto veronkevennyksenkin jälkeen vähenee.

– Tähän tietysti vaikuttaa se, että me myös kiristäisimme muun muassa haittaveroja ja tekisimme toimet verotuksen rinnalla, mitkä lisäisivät nopeasti kymmeniä tuhansia työllisiä ja hieman pidemmällä aikavälillä yli 100 000:lla.

– Tässä on iso ero keskustan Annika Saarikon johtamaan talouspolitiikkaan, missä kaikki kustannetaan velaksi ja kiistatkin sovitaan velalla. Jouduinkin toteamaan, että Saarikko on marinoinut perinteikkään keskustapuolueen vihervasemmistolaiseksi pönkäpuolueeksi.

Kokoomusedustajan mukaan valtiovarainministerin käyttäytyminen oli ”aikamoista vedätystä ja pyörimistä”.

– Hän olisi voinut hyvin omaan tyyliinsä todeta itselleen, että ”Annika hyvä, pystyt parempaan”.

Uusimmat
MAINOS