Verkkouutiset

Taksikilpailun avaaminen: Nämä vihreät äänestivät opposition lausumien puolesta

Kolme vihreiden kansanedustajaa kannatti taksien nykyisen järjestämistavan ja sääntelyn henkeä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan toisessa käsittelyssä äänestettiin keskiviikkona liikennelain suuruudistuksen eli niin sanotun liikennekaaren eräistä osista.

Osana liikennekaarta taksiliikenne avautuu kilpailulle niin, että taksien määrä- ja hintasääntelystä sekä asemapaikkavelvoitteesta luovutaan vuoden 2018 heinäkuusta alkaen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Äänestykseen tulivat myös kolme eduskunnan valiokunnan mietintöön sisältynyttä lausumaehdotusta. Niitä vastaan oli Sdp:n Katja Taimelan johdolla tehty kolme lausumaehdotusta.

Ensimmäisessä Taimelan lausumaehdotuksessa esitettiin, että ”eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto arvioi nyt säädettävän lain ja erityisesti taksiliikennelain yhteentoimivuuden ja tekee viipymättä tarvittavat muutosesitykset ennen lain liikenteen palveluista voimaantuloa”.

Äänestyksessä mietintö sai taakseen 100 kansanedustajaa ja Taimelan ehdotus 50 kansanedustajaa. Hallitusta/mietintöä tuki oppositiosta 12 kansanedustajaa, joista 10 oli Rkp:n ja kaksi vihreiden kansanedustajia. He olivat Antero Vartia ja Satu Hassi.

Toisen puolen 50 kansanedustajasta 26 oli Sdp:sta, 10 vihreistä, 10 vasemmistoliitosta ja neljä kristillisdemokraateista. Vihreiden 10 kansanedustajaa olivat Touko Aalto, Pekka Haavisto, Heli Järvinen, Emma Kari, Johanna Karimäki, Jyrki Kasvi, Krista Mikkonen, Ville Niinistö, Olli-Poika Parviainen ja Ozan Yanar.

Kolmas lausumaehdotus kuului ”eduskunta edellyttää, että hallitus toimii nykyisen järjestämistavan ja sääntelyn hengessä taksilainsäädännön tulevassa alan kehittämisessä digitalisaation ja teknologian kehityksen myötä”. Tämän puolesta äänestivät vihreistä Heli Järvinen, Emma Kari ja Johanna Karimäki. Rkp:n kansanedustajat ja yhdeksän vihreää äänesti hallituksen/mietinnön puolella. Ehdotus kaatui äänin 111-42.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)