Verkkouutiset

Takseja Helsingissä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Takseille uusi tehoisku: Puutteita yli puolella

Valvontaiskussa tarkastettiin 86 taksia.

Taksiliikenteen perjantaina toteutettu valvontaisku osoitti lukuisia puutteita Helsingissä, kertoo poliisi.

Viranomaisten yhteisessä valvonnassa tarkastettiin yhteensä 86 taksia, joista 51:ssä oli huomautettavaa. Maksullisia huomautuksia määrättiin 46, joista 44 liikennevirhemaksuja ja 2 sakkoa.

Eniten puutteita todettiin taksin tietojen esittämisessä. Luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävissä 15:ssä tapauksessa ja kuljettajan nimi ei ollut matkustajien nähtävillä 16:ssa tapauksessa. Hintatietojen esittämisessä oli puutteita 17:ssä tapauksessa.

Liikennelupa tai selvitys puuttui 15:ssä tapauksessa. Taksivalaisin puuttui kahdessa tapauksessa ja ajoneuvon luvanvaraiseen käyttöön rekisteröinti oli laiminlyöty kahdessa tapauksessa.

Liikenteestä tavoitettiin myös yksi luvaton taksi sekä yksi katsastamaton ajoneuvo.

Viikonlopun valvontaan osallistui kymmenen poliisia Helsingin liikennevalvonnasta, viisi asiantuntijaa Traficomista, viisi verotarkastajaa Verohallinnosta ja kolme tarkastajaa Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)