Verkkouutiset

Pyöräilijä ja jalankulkija lumisateessa Senaatintorilla Helsingissä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Takatalvi kestää viikonlopulle asti

Ennusteen mukaan lämpötila kohoaa kohta keväisiin lukemiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kylmä sää jatkuu Suomea ainakin viikonlopulle asti. Lisää lunta on odotettavissa etelää myöten, kertoo Foreca.

Ennusteen mukaan keskiviikon ja torstain välinen yö on kylmä. Pakkanen kiristyy etelässä paikoin 10 asteen vaiheille. Pohjoisessa pakkasta on 15-30 asteen välillä.

Torstaina päivällä sää on suurimmassa osassa maata aurinkoista ja heikkotuulista. Lämpötila on suurimmassa osassa maata 1–10 astetta pakkasella, etelässä paikoin nollan vaiheilla.

Perjantaiyönä kireitä pakkasia esiintyy jälleen etenkin pohjoisessa ja paikoin idässä. Yö on laajalti selkeä ja heikkotuulinen, jolloin pakkasta on jälleen yleisesti 15–30 astetta.

Perjantaina lumisade alkaa lounaassa jo aamun aikana. Päivän mittaan sade leviää laajalti maan länsi- ja eteläosaan. Lunta kertyy lännessä ja etelässä muutamasta senttimetristä viiteen senttimetriin. Idässä ja pohjoisessa on laajalti poutaista ja Lapissa aluksi myös selkeää. Lämpötila on torstaina päivällä 1-10 pakkasasteen välillä.

Lauantaiyönä lumisateita leviää laajalti myös maan keskivaiheille sekä Etelä-Lappiin saakka. Pakkaslukemat jäävät edellisiä öitä heikommiksi. Pohjois-Lapissa voi kuitenkin esiintyä 20 asteen pakkasia.

Forecan ennusteen mukaan lauantain aikana lumisateet liikkuvat maan yli itään ja maan keskivaiheilla lunta kertynee monin paikoin vähän viiden senttimetrin molemmin puolin. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila kohoaa nollan ja 6 asteen välille. Pohjoisessa on heikkoa pakkasta.

Sunnuntaina pohjoisessa voi pyryttää reilusti lunta. Maan keskivaiheilla on odotettavissa sekä lunta että vettä, mahdollisesti myös jäätävää sadetta. Etelässä sateet tulevat vetenä.

Matalapaineen yhteydessä etelästä virtaa lauhempaa ilmaa ja maan etelä- ja keskiosassa lämpötila on laajalti 1-8 asteen välillä. Pohjois-Karjalasta Lappiin ulottuvalla alueella on heikkoa pakkasta.

Keväisiä lämpötiloja koko maahan

Foreca kertoo, että tulevalla viikolla Suomeen virtaa lämmintä ilmaa.

Maanantaina päivälämpötila voi kohota etelässä 10 asteen yläpuolelle. Viikon alkupuoliskon aikana plusasteet näyttäisivät leviävän Lappiin saakka.

Viikon yleiskuva sään osalta on vaihteleva. Ajoittain lännestä voi saapua melko runsaitakin sateita. Etelässä odotettavissa on vettä, pohjoisessa ainakin osa sateista voi vielä tulla lumena.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)