Verkkouutiset

Syytti ex-presidenttiä terrori-iskun peittelystä – syyttäjän kuolema paljastui murhaksi

Argentiinalainen valtionsyyttäjä löytyi kuolleena syytettyään entistä presidenttiä terrori-iskun taustan peittelystä.

Valtionsyyttäjä Alberto Nisman löytyi vuonna 2015 kuolleena asuntonsa kylpyhuoneesta ampumahaava päässään. Kuolema todettiin tuolloin itsemurhaksi.

Nismanin oli määrä muutaman päivän päästä syyttää Argentiinan presidenttiä ja hallintoa vuonna 1994 tapahtuneen Argentiinan pahimman terrori-iskun taustojen peittelystä.

Nyt tuomari Julian Ercolini on todennut 656-sivuisessa tuomiossaan, että on olemassa riittävästi näyttöä sen toteamiseksi, että Nismanin tappanut ampumahaava päässä ei ollut itseaiheutettu. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Argentiinassa on virallisesti myönnetty, että Nismanin kuolema ei ollut itsemurha.

Erityisen ikävä uusi paljastus on Argentiinan entiselle vasemmistopopulistiselle presidentille Cristina Fernández de Kirchnerille, joka on nykyisin senaattori.

Alberto Nisman tutki syyttäjänä vuonna 1994 tapahtunutta Argentiinan juutalaisen yhteisön keskuksen pommitusta, jossa 85 ihmistä kuoli. Iranin valtio oli Nismanin selvitysten mukaan tilannut pommituksen. Nisman sai lisäksi selville, että presidentti Kirchner yritti vaikuttaa siihen, että Irania ei syytettäisi terrori-iskusta. Kirchnerin tavoitteena oli luoda Iraniin hyvät suhteet, solmia kauppasopimus ja ostaa Iranista öljyä viljaa vastaan.

Kirchner sai aiemmin tässä kuussa syytteet maanpetoksesta kyseiseen tapaukseen liittyen. Lisäksi häntä syytetään korruptiosta ja rahanpesusta.

Uusimmat
MAINOS