Verkkouutiset

Pelastuslaitoksen työntekijät pilkkovat talon pihalle voimakkaan tuulen seurauksena kaatunutta puuta Helsingin Lauttasaaressa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Syysmyrsky vyöryy Suomeen: Näillä alueilla tuulee vaarallisesti

Meteorologin mukaan raju sää voi aiheuttaa tuhoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomeen iskee raju syysmyrsky keskiviikon vastaisena yönä, kertoo Foreca.

Tuulen ennustetaan olevan jopa vaarallisen voimakasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Myrskypuuskia voi maan etelä- ja itäosassa esiintyä maallakin, ja keskituulessa myrsky on mahdollista eteläisillä merialueilla. Aamuyön ja keskiviikkoaamun tuulien yhteydessä voi tulla myös tuulituhoja. Yön ja keskiviikkoaamun matalapaineen tuulet saattavat toteutua jopa ennusteita rajumpina; sääennustemallit usein aliarvioivat pienikokoisten, nopealiikkeisten matalapaineiden keskuksien tuulia, kertoo meteorologi Joanna Rinne.

Myrskyssä 10 minuutin keskituuli on vähintään 21 metriä sekunnissa. Myrskypuuska puolestaan on lyhytaikainen ja vähintään 21 metriä sekunnissa puhaltava tuuli.

Ilmatieteen laitos on nostanut tuulivaroitukset korkeimmalle punaiselle tasolle Uudellamaalla, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Punainen varoitus tarkoittaa, että säätilanne on hyvin vaarallinen. Tuulen nopeus puuskissa voi olla jopa 25 metriä sekunnissa.

Tämä voi aiheuttaa puiden kaatumista ja sähkökatkoja.

– Pahimmat tuulet väistyvät Suomen rajojen ulkopuolelle keskiviikkoaamupäivään mennessä. Yleisesti puuskaisuus heikkenee vähitellen keskiviikkoiltaa kohden, Joanna Rinne toteaa Forecalta.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)