Verkkouutiset

Syksyn megakirja: Suomi pysäytetään, tuhannet kuolevat, Venäjä ottaa Hangon ja Ahvenanmaan

Ilkka Remeksen vuotuinen fiktiotrilleri tuntuu Venäjän vuoksi tänä syksynä yhä todellisemmalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kirjailijanimimerkki Ilkka Remeksen 19 jännityskirjaa on myyty noin 1,6 miljoonaa kappaletta. Hänen uusi trillerinsä Jäätyvä helvetti (WSOY) voi vaikuttaa poikkeuksellisen realistiselta. Syynä ovat Ukrainan ja Syyrian tapahtumat, joiden seurauksena kirjan rajut käänteet eivät tunnu olevan kaukana reaalimaailmasta.

– Vielä muutama vuosi sitten en olisi osannut kuvitella kirjoittavani Jäätyvän helvetin kaltaista tarinaa. Maailma on kuitenkin muuttunut viime aikoina yllättävästi ja ikävään suuntaan, Ilkka Remes sanoo Iltalehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Venäjä on jo nyt suunnannut meihin monenlaisia informaatio- ja tiedusteluoperaatioita. Pyrin vain mahdollisimman realistisesti kuvittelemaan mitä tapahtuu, jos joudumme talviaikaan hybridi-iskun kohteeksi.

Jäätyvässä helvetissä Venäjä aloittaa näkymättömän sodan Suomea vastaan talvipakkasilla. Sähköt, öljynsaanti ja kommunikointi katkaistaan järjestelmällisillä sabotaasi- ja kyberiskuilla. Autot jäävät katujen varsille.

Iskujen tukena Venäjä käyttää Suomesta eri puolilta hankkimiaan kiinteistöjä. Uhan ja epäselvän tilanteen edessä Suomi epäröi vastata.

Uutispimennossa oleva Suomi ajautuu vääjäämättä kaaokseen, jossa liikkuu vain ryöstelijöitä ja kadun laki vallitsee.

– Sivistyksen kerros on ohut – pakokauhu ja anarkia leviävät kun maa pimenee, sähköt ja viestiyhteydet katkeavat, ruokahuolto ontuu ja tänne soluttautuneet erikoisjoukot tekevät sabotaasi-iskuja, Remes kuvailee nettisivuillaan.

Kylmistä asunnoista tulee kuolemanloukkuja. Kymmenet tuhannet ihmiset kuolevat vailla hoitoa ja apua. Tapahtumia vyörytetään, kunnes Venäjä saa haltuunsa Ahvenanmaan ja Hangon.

Suomalaiset saavat aikaan vain muutaman vastaiskun. Kirjan lopulla Venäjä jo vaatii liittymän länteen menevien valokuitukaapeleiden palvelinkeskuksiin sekä tiettyjen suomalaisten osoitetietoja ja henkilötunnuksia.

Päähenkilöt kuvailevat kirjan lopussa toisilleen, että Suomi palaa nyt jopa YYA-ajan taakse sissisotaan, jota 70 vuotta sitten ei tullutkaan. Ja Baltia on seuraavana: kirjassa on Narvaan tullut sabotaasitoimia tekemään vihreitä miehiä.

Hornaa (Remeksen edellinen kirja, toim. huom.) tehdessäni kaksi seikkaa sai minut havahtumaan: kuinka jokin ulkopuolinen taho voi halutessaan katkaista sähköt koko Suomesta, ja kuinka kokonaisvaltaisesti elämämme varsinkin talvella perustuu sähköön, Remes toteaa.

– Kaiken tämän taustalla kummitteli tieto siitä, että venäläiset ostavat systemaattisesti ja organisoidusti kiinteistöjä Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta kriittisiltä alueilta. Miksi Venäjä on katsonut tarpeelliseksi aloittaa salaisen operaation tiedusteluun ja operatiiviseen toimintaan soveltuvien tukikohtien hankkimiseksi Suomesta?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)