Verkkouutiset

”Suvivirren laulamisesta linjaaminen ei kuulu apulaisoikeuskanslerille”

Aiemmat perustuslakivaliokunnan puheenjohtajat, kansanedustajat Ben Zyskowicz (kok.) ja Kimmo Sasi (kok.) kummeksuvat apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen linjauksia.

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen katsoo, että Suvivirren laulaminen koulujen kevätjuhlassa ei ole asianmukaista ja se on ongelmallista uskonnonvapauden kannalta.

Ben Zyskowiczin ja Kimmo Sasin mielestä lausunto on yllättävä, koska vakiintuneesti viime vuosina on tulkittu, että ei ole perusoikeuksiin liittyviä esteitä Suvivirren laulamiselle koulun kevätkauden päätösjuhlassa.

– Näin on viimeksi äskettäin todennut eduskunnan oikeusasiamies. Nämä tulkinnat perustuvat perustuslakivaliokunnan linjauksiin uskonnonvapaudesta ja historiallisista perinteistä, he sanovat.

Puumalaisen kannanotto on Zyskowiczin ja Sasin mukaan virheellinen ja väärä. Puumalaisella on toki kansalaisena mielipiteenvapaus, mutta tällaisen kannanoton antaminen apulaisoikeuskanslerina ei ole asianmukaista.

– Ottaen myös huomioon Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linjaukset kansallisista traditioista, Suomessa on täysi harkintavapaus tulkita Suvivirren laulaminen perusoikeuksien mukaiseksi. Tällaisen kannanottolinjauksen muuttaminen kuuluu eduskunnan perustuslakivaliokunnalle, ei apulaisoikeuskanslerille, Zyskowicz ja Sasi sanovat.

Lue myös: Apulaisoikeuskansleri kehottaa tarkistamaan koulujen ohjeistusta uskonnollisista juhlista

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)