Verkkouutiset

Suvi-Anne Siimes: Pakkopalautusten takia en mahdu enää ”kaupunkilaisälykkökuplaani”

Vasemmistoliiton ex-puheenjohtaja sanoo, että lakia pitää noudattaa, vaikka vastustaisi palautuslentoja.

Työeläkevakuuttajien toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes sanoo, että huhtikuun alun keskustelu pakkopalautuksista ja sitä seurannut mielenosoitus ovat saaneet arvioimaan uudelleen suhdettaan omaan aatteelliseen ryhmittymäänsä.

– Olen ollut suhteellisen vapaamielinen, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltiota arvostavan kaupunkilaisälykkökuplani reuna-alueella ennenkin. Tuona huhtikuun alun päivänä kuitenkin tuntui, että en enää mahtunut kuplaani ollenkaan, Suvi-Anne Siimes kirjoittaa Kanava-lehdessä.

Siimes viittaa keskusteluun, joka syntyi, kun Suomen valtio palautti Afganistaniin turvapaikanhakijoita, joiden hakemus oli evätty. Keskustelua seurasi mielenosoituksia, joista yhdessä mielenosoittajat yrittivät tunkeutua sisäministeriön tiloihin.

Hän kertoo ihmetelleensä, miten moni hänenkin tuntemansa ihminen kyseenalaisti oikeuslaitoksen ja viranomaisten toiminnan.

– On yksi asia olla eri mieltä oman maan ja vaikka koko Euroopan unionin turvapaikkapolitiikasta. Ja on kokonaan toinen asia vastustaa oman maansa demokraattisesti säädettyjä lakeja oikeusjärjestelmää, Siimes toteaa.

Hän sanoo hämmentyneensä siitä, miten moni, mukaan lukien vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, ammensi voimansa netissä liikkuvista huhuista.

Suvi-Anne Siimes oli vasemmistoliiton puheenjohtaja 1998–2006.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)