Verkkouutiset

Mökkeily on yksi suosituimmista suomalaisten lomanviettotavoista LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Suuri osa suomalaisista suuntaa kesäksi mökille

Hintojen nousu vaikuttaa kesän lomasuunnitelmiin ja se vaikuttaa etenkin lapsiperheiden kesään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kesä ja lomakausi on monella kulman takana. Matkailun uskotaan kuitenkin vähentyvän alkavana kesänä, sillä yleisen hintatason nousu pakottaa monet suomalaiset muuttamaan lomakäytäntöjään. Matkustaminen voi vähentyä tai sitä tehdä pienemmällä budjetilla, tai lomareissut perutaan kokonaan.

Ifin kyselytutkimuksen mukaan peräti Peräti 41 prosenttia suomalaisista kertoo, että inflaatio on vaikuttanut tulevan kesän lomasuunnitelmiin. Suurin vaikutus on lomamatkustamisen väheneminen ja kyselyyn vastanneista 59 prosenttia arvio matkustavansa kesällä normaalia vähemmän. Kolmannes puolestaan pyrkii etsimään budjettiin sopivia edullisempia vaihtoehtoja ja joka viides jättää lomamatkat tekemättä täysin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hintojen nousu vaikuttaa etenkin lapsiperheiden lomasuunnitelmiin. Yli puolet vastanneista kertoo kustannusten nousun vaikuttavan kesän suunnitelmiin.

Kotimaanmatkailu kiinnostaa aikaisempaa enemmän ja etenkin kaupunkikohteet ovat monen suomalaisen lomakiikareissa. 39 prosenttia suomalaisista suunnittelee vierailevansa niissä. Vuonna 2020 tämä oli suunnitelmissa vain 28 prosentilla.

Suosituin lomanviettotapa on kuitenkin mökkeily ja noin 43 prosenttia suomalaisista suuntaa kesälomalla mökille. Luontokohteissa aikoo vierailla joka neljäs ja Lappiin suuntaa noin 14 prosenttia väestöstä.

Ifin teettämän kyselyn mukaan matkailutottumukset muuttuivat koronapandemian myötä rajusti ja se on myös jättänyt jälkensä suomalaisten matkailutottumuksiin. Noin 40 prosenttia vastanneista kertoo matkustavansa vähemmän ulkomaille kuin ennen pandemiaa. Lentämistä on vähentänyt 35 prosenttia ja risteilyjäkin 30 prosenttia suomalaisista

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)