Verkkouutiset

Susanna Koski: Olisi pähkähullua riisua itsemme vapaaehtoisesti aseista

Kokoomuksen kansanedustajan Susanna Kosken mukaan puoliautomaattiaseiden kielto heikentäisi maanpuolustusvalmiuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”On ollut suorastaan surullista huomata, miten helposti me suomalaiset olemme valmiita luopumaan arvoistamme ja miltei koko identiteetistämme heti, kun jokin ulkopuolinen asia tai sana kyseenalaistaa niitä”, kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistussa vierailija-kirjoituksessaan.

Koski ottaa kantaa EU:n komission valmistelemaan esitykseen aseiden hankinnan ja hallussapidon valvomisesta annetun direktiivin muuttamisesta. Kosken mukaan esitys tarkoittaisi pääpiirteissään sarjatuliaseiden hankinnan ja hallussapidon kieltämistä yksityisiltä henkilöiltä kokonaan myös silloin, kun aseet on muunnettu pysyvästi ampumakelvottomiksi.

Lisäksi myös rynnäkkökiväärien ja konepistoolien puoliautomaattiversioihin annettaisiin jatkossa lupa vain erittäin rajoitetuin perustein.

Susanna Koski kirjoittaa ymmärtävänsä, että muualla EU:ssa on vimma kieltää miltei kaikki aseet. Tähän ovat vaikuttaneet esimerkiksi Pariisin terroriteot.

”Tunteita herättävä asiakaan ei saisi kuitenkaan sumentaa päättäjien järkeä”, Koski toteaa.

”Vaikka Euroopassa kaikki aseet kiellettäisiin, se ei takaa säästymistä yhdeltäkään terroriteolta tai ampuma-aserikokselta, jotka tavanomaisimmin tapahtuvat luvattomin asein”, hän jatkaa.

Kosken mukaan myöskään aseiden vaarallisuuden luokitteleminen niiden ulkonäön perusteella ei paranna kenenkään turvallisuutta.

Valmisteilla oleva direktiivi veisi Susanna Kosken mielestä vastuullisilta aseharrastajilta mahdollisuuden metsästykseen, harrastamiseen sekä reserviläistoiminnan ylläpitämiseen.

Koski korostaa Suomen turvallisuuden nojaavan maanpuolustuksen osalta laajaan reserviin.

Vapaaehtoista ampuma-aseharrastusta toteutetaan omalla kustannuksella ja lainsäädännön puitteissa. Kosken mukaan toiminta on merkityksellistä maanpuolustustahdon ja ampuma-asetaitojen ylläpidossa.

”Tässä talouden ja turvallisuuden tilanteessa olisi pähkähullua riisua itsemme vapaaehtoisesti aseista, mikäli Suomi ei kykene välttymään EU:n komission ehdotukselta”, hän kirjoittaa.

Susanna Kosken mukaan puoliautomaattiaseiden kielto vaarantaisi merkittävästi maanpuolustusvalmiuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)