Verkkouutiset

SuPer: Vakituiset työsuhteet parantavat naisten työuria

Noin puolet sukupuolten palkkaerosta johtuu SuPerin mukaan siitä, että naiset ja miehet työskentelevät eri aloilla ja eri tehtävissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alan ja tehtävän naisvaltaisuus merkitsee SuPerin mukaan usein matalampaa palkkaa. SuPer muistuttaa, että sosiaali- ja terveydenhuoltoala on hyvin naisvaltainen ala, vaikka miesten osuus onkin kasvanut viime vuosina.

– Hoitoalan palkkauksen parantaminen on yksi merkittävä haaste, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola muistuttaa tiedotteessaan.

Hän uskoo, että tulevaisuudessa hoitajia tarvitaan yhä enemmän. Alan täytyy hänen mukaansa pystyä kilpailemaan osaavasta ja motivoituneesta työvoimasta, ja palkkaus on yksi vetovoimatekijä.

Palkkausta voitaisiin Superin mukaan parantaa vakinaisilla työsuhteilla. Järjestö uskoo, että vakituiset työsuhteet parantavat naisten työuria ja auttavat rakentamaan pidemmän ja turvallisemman työuran.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)