Verkkouutiset

Suositus annettu ASP-lisäkoron maksukiistojen ratkaisuksi

Pankkilautakunta on antanut ratkaisusuosituksen asuntosäästötalletuksien lisäkoron maksuun liittyvissä kiistoissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

FINEn Pankkilautakunta kertoo saaneensa viimeisen vuoden aikana kymmeniä valituksia ASP-asiakkailta, kun he eivät ole saaneet asuntosäästötalletukseen kuuluvaa lisäkorkoa lainkaan.

Valitukset ovat olleet ajalta ennen Valtiokonttorin huhtikuussa antamaa selventävää ohjeistusta.

Valituksissa on ollut kyse tilanteesta, jossa asiakas on ottanut ASP-lainan toisesta pankista kuin siltä, jonka kanssa hän on alun perin tehnyt asunto-säästösopimuksen.

Pankkilautakunnan nyt antaman suosituksen mukaan molemmat pankit ovat yhteisesti vastuussa lisäkoron maksamisesta. Asiakas voi vaatia lisäkoron joko siltä pankilta, jonka kanssa säästösopimus on tehty tai siltä pankilta, josta asuntolaina on otettu.

– Kyseessä on ollut epäselvyys siitä, minkä pankin kuuluu maksaa ASP-lisäkorko asiakkaalle. Pankeilla on ollut erilaisia näkemyksiä asiasta, johtaja Erik Sirén FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta kertoo lautakunnan tiedotteessa.

Valtiokonttorin huhtikuussa antaman uuden ohjeistuksen mukaan lainan myöntäjä maksaa ASP-säästäjälle lisäkoron.

– Valtiokonttorin antama ohjeistus selventää tilannetta. Jatkossa koron maksaa aina lainan myöntänyt pankki, Sirén toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)