Verkkouutiset

Suomi24-keskustelut avattu tutkimuskäyttöön

Suomen suurimman yhteisömedian Suomi24:n aineisto on avattu vapaaseen tutkimuskäyttöön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aineiston avaaminen auttaa merkittävien yhteiskunnallisten ilmiöiden tutkimista ja analysointia. Se on myös osa tutkijoiden ja Aller Media Oy:n yhteistä Kansakunnan mielentila -hanketta, joka kisaa semifinalistina Helsingin yliopiston Helsinki Challenge -ideakilpailussa.

Aineisto on käsitelty ja tallennettu tutkijoiden Kielipankki-palveluun helposti tutkittavassa muodossa. Aineistoon voi tehdä sanahakuja ja katsella lause- ja kappaleyhteyksiä, joissa haettu sana on esiintynyt. Hakupalvelun avulla voi myös koota tilastotietoja ja luoda kuvaajia haetun sanan käytöstä.

Keskusteludatasta voi etsiä kansallisia kiistanaiheita sekä niiden käsittelytapoja, tutkia toistuvia avainsanoja ja teemoja sekä analysoida niiden yhteyttä yhteiskunnan ajankohtaisiin ilmiöihin.

– Aineisto on poikkeuksellisen kattava ja laaja. On kiinnostava nähdä, voidaanko sieltä tunnistaa poliittisten liikkeiden tai kansallisesti kiinnostavien puheenaiheiden nousua yhteiskunnan muutosvoimiksi. Myös vuorovaikutuksen laatu ja dynamiikka niin hyvässä kuin pahassa ovat asioita, joiden tutkimiseen Suomi24 on mainio laboratorio, kertoo hanketta vetävä tutkija Krista Lagus Helsingin yliopistosta.

Suomi24 -palvelua käyttää 1,4 miljoonaa suomalaista viikoittain, ja kuukausittain sivustolla vierailee jopa 86 prosenttia suomalaisista nettikäyttäjistä.

Myöhemmin Suomi24 suunnittelee avaavansa aineistojaan yhä laajempaan tutkimuskäyttöön, jotta tutkijat voivat analysoida ja tarkastella vieläkin suurempia kokonaisuuksia avoimen foorumin datasta.

Aineisto avataan ainoastaan sisällöllisistä ja kielellisistä lähtökohdista. Tietosuojalain nojalla Suomi24 ei luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille, joten käyttäjien henkilöllisyydet eivät käy aineistosta ilmi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)