Verkkouutiset

Suomi tukee ilmastorahastoa 100 miljoonalla

Yhteensä 27 maata on luvannut Vihreälle ilmastorahastolle tukea 9,8 miljardia dollaria neljäksi vuodeksi.

Suomi aikoo tukea Pariisin ilmastosopimuksen alaista Vihreää ilmastorahastoa 100 miljoonalla eurolla vuosina 2020–2023, kerrotaan ulkoministeriöstä. Aikomus tuotiin julki perjantaina Pariisissa rahaston ensimmäisen virallisen lisärahoituskierroksen yhteydessä.

Vihreä ilmastorahasto tukee kehitysmaiden vähähiilistä ja ilmastokestävää kehitystä.

– Suomi kantaa globaalin vastuunsa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan ja haluaa tukea etenkin haavoittuvimpia ja vähiten kehittyneitä maita näiden ilmastotoimissa. Vihreällä ilmastorahastolla on tärkeä rooli Pariisin ilmastosopimuksen alaisena rahastona. Voimme edelleen hillitä ilmastonmuutosta, mutta aikaa ei ole enää hukattavaksi, toteaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) ministeriön tiedotteessa.

Hallitusohjelman kirjauksen mukaan Suomi lisää ilmastorahoitusta osana kehitysrahoitusta ottaen huomioon osuutensa Pariisin ilmastorahoitusvastuusta. Vuosien 2015–2019 Suomi on tukenut rahastoa 80 miljoonalla eurolla.

Suomi on ministeriön mukaan lisärahoitusneuvotteluissa ajanut muun muassa tasa-arvonäkökulman ja tulosohjauksen vahvistamista sekä yksityissektorin aktivoimista ilmastotyöhön.

Yhteensä 27 maata on luvannut Vihreälle ilmastorahastolle tukea seuraavalle nelivuotiskaudelle kaikkiaan 9,8 miljardia dollaria.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)