Verkkouutiset

Suomi tippui talousvertailussa Baltian taakse

Suomi tippui Kansainvälisen kauppakamarin talousvertailussa sijalle 25.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansainvälinen kauppakamari ICC listasi Singaporen ja Hongkongin jälleen maailman avoimimmiksi talouksiksi tuoreessa ICC Open Market -selvityksessä.

Suomi löytyy vasta sijalta 25 Islannin (9.), Ruotsin (10.) ja Tanskan (12.) jälkeen.

– Huolestuttavaa on Suomen jääminen Pohjoismaiden ja Baltian taakse, toteaa Kansainvälisen kauppakamarin maajohtaja Timo Vuori.

– Vaatimaton menestys kansainvälisissä vertailuissa antaa huonon kuvan Suomesta investointikohteena, Vuori jatkaa.

Suomi on tippunut sijalle 25 edellisen, vuonna 2013 tehdyn ICC-selvityksen sijalta 17. Pohjoismaat ja Baltian maat ovat säilyttäneet asemansa edelliseen selvitykseen verrattuna.

Vuoren mukaan syynä Suomen kehnoon menestykseen selvityksessä on se, että kansainvälistyminen on yhä liian suppean yritysjoukon harteilla.

– Viennin ja ulkomaisten investointien määrät ovat romahtaneet, eikä Suomella ole nähty olevan mitään erityisiä luontaisia vahvuuksia investointien houkuttelemiseksi. Selvityksen kriteerejä ja johtopäätöksiä voi arvostella liian yksinkertaisiksi, mutta Suomen maakuvalle tällaiset tulokset eivät tee hyvää, toteaa Vuori.

G20-maiden tulevaa huippukokousta varten tehty tuore ICC Open Market -selvitys arvioi 75 maan yrityskentän kansainvälistymistä, maan markkinoille pääsyn ja kaupankäynnin helppoutta sekä onnistumista kansainvälisten investointien houkuttelussa ja kansainvälistä kauppaa tukevan infrastruktuurin tilaa.

Yli 90 prosenttia maailman markkinoista kattava selvitys on tehty ICC:n toimeksiannosta, ulkopuolisella, riippumattomalla taholla. Se perustuu käytettävissä oleviin virallisiin kauppa- ja investointitilastoihin. ICC Open Market Index 2015 on julkaistu kokonaisuudessaan ICC:n verkkosivuilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)